We krijgen veel vragen van reizigers over de onrustige financiële situatie in Griekenland. Hier leest u wat dit mogelijk kan betekenen voor uw reisverzekering of annuleringsverzekering.

Antwoorden op vragen over uw annuleringsverzekering

Ik heb een reis geboekt naar Griekenland en een annuleringsverzekering van Dyckhaven Verzekeringen. Krijg ik een vergoeding als ik de reis wil annuleren?
Dit kan alleen als u een Allrisk Annuleringsverzekering van Dyckhaven Verzekeringen heeft afgesloten. U krijgt voor deze annuleringsreden dan 75% van de annuleringskosten vergoed. De standaard Annuleringsverzekering van Dyckhaven biedt geen dekking voor deze situatie.

Ik heb een reis geboekt naar Griekenland. Kan ik een Allrisk Annuleringsverzekering afsluiten voor de onrustige situatie in Griekenland?

Nee, dat is niet meer mogelijk. Is een gebeurtenis of situatie voor het afsluiten van de verzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking. Schade die het gevolg is van die situatie kunnen wij dus niet vergoeden.  


Ik heb nog geen reis geboekt naar Griekenland, maar ben dat wel van plan. Krijg ik straks dan nog een vergoeding voor de annuleringskosten als het uit de hand loopt?
Nee, dat is niet meer mogelijk. Is een gebeurtenis of situatie voor het afsluiten van de verzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking. Schade die het gevolg is van die situatie kunnen wij dus niet vergoeden.  


Krijg ik een vergoeding als ik pas later naar Griekenland kan vertrekken i.v.m. de onrustige financiële situatie in Griekenland?
Afhankelijk van het soort annuleringsverzekering dat u heeft, kunt u een vergoeding krijgen voor vertrekvertraging. Dit geldt alleen als u met meer dan acht uur vertraging vertrekt naar uw bestemming in Griekenland. Dan heeft u recht op een vergoeding tot maximaal drie ongebruikte vakantiedagen.

Antwoorden op vragen over uw reisverzekering

Instanties adviseren mij extra geld mee te nemen naar Griekenland. Ben ik daarvoor verzekerd?
Voor diefstal of verlies van cash geld krijgt u een vergoeding op uw reisverzekering als u hiervoor de extra dekking ‘Geld’ heeft meeverzekerd. De Kortlopende Reisverzekering vergoedt maximaal €500,- per persoon per reis. De Doorlopende Verzekering voor Reizen vergoedt normaalgesproken maximaal €500,- per verzekering. Voor Griekenland hebben wij de dekking uitgebreid naar €500,- per persoon, met een maximum van €1.000 per verzekering. Dit geldt alleen voor de periode tot 15 juli 2015.

Let op: Extra geld op zak brengt wel extra risico’s voor diefstal met zich mee. En als in Griekenland de banken gesloten zijn, kunt u het geld niet opnieuw opnemen. Pas dus goed op uw geld door middel van onderstaande voorzorgsmaatregelen:

-          Draag contant geld zoveel mogelijk op het lichaam en verspreid het geld zoveel mogelijk over meerdere reisgenoten. Dat geldt ook voor pasjes en kostbaarheden.

-          Bewaar het geld in een kluis op de hotelkamer of in het appartement.

-          Houd uw bagage altijd in het zicht, ook als u op het strand bent en even wilt gaan zwemmen.

-          Wees alert op zakkenrollers in drukke gebieden, zoals markten en openbaar vervoer. Grote steden zijn vaak riskant en de kans op diefstal is daar groter. Zakkenrollers gebruiken verschillende afleidingsmanoeuvres, zoals de weg vragen, terwijl ondertussen de buit wordt binnengehaald.

-          Wordt er toch geld gestolen? Doe dan op vakantie altijd aangifte van diefstal bij de lokale politie.

-          Vraag altijd om een transactiebon, zodat u kunt aantonen dat u dit geld op zak had.

Ik moet door de onrustige financiële situatie in Griekenland noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Blijft mijn reisverzekering geldig?
Ja, uw reisverzekering blijft geldig tot u weer terug bent in Nederland.

Ik moet door de onrustige financiële situatie in Griekenland noodgedwongen langer op mijn vakantiebestemming blijven dan gepland. Krijg ik een vergoeding voor de extra reis- en verblijfkosten?
De reisverzekering biedt dekking voor extra reis- en verblijfkosten als u door een werkstaking later terugreist dan gepland. U moet dan wel gebruikmaken van de eerste gelegenheid om terug te keren. Ook zijn er voorwaarden voor de vergoeding van kosten. Dit kunt u lezen in de voorwaarden van uw verzekering. Lees deze goed door, zodat u weet welke kosten wij vergoeden.

Door de onrustige financiële situatie in Griekenland loop ik vertraging op in het bereiken van mijn reisbestemming. Biedt mijn reisverzekering hier dekking voor?
De reisverzekering biedt geen dekking voor vertraging of het niet bereiken van uw reisbestemming.

Ik heb telefoonkosten moeten maken door de onrustige financiële situatie in Griekenland. Kan ik deze kosten claimen op mijn reisverzekering?
Telefoonkosten die u maakt in contact met onze Hulplijn vergoeden wij altijd. Overige telefoonkosten kunt u alleen indienen als u schade heeft opgelopen die gedekt wordt door de verzekering.

Ik kan in Griekenland geen geld meer opnemen. Kan de alarmcentrale van Dyckhaven Verzekeringen geld naar mij sturen?
Dyckhaven Verzekeringen kan geen financiële hulp bieden als er geen geld beschikbaar is bij banken. Het is dan niet mogelijk om dit naar u toe te sturen. Neem daarom ook een creditcard mee op vakantie. Hiermee kunt u op de meeste plaatsen in Griekenland elektronisch betalen.

Dyckhaven- Postbus 156- 5490 AD Sint Oedenrode - info@dyckhaven.nl