Woningtaxatie duurder

Een woningtaxatie wordt honderden euro's duurder als gevolg van een nieuwe leidraad van de Europese bankentoezichthouder, aldus het Financieel Dagblad. Wie bijvoorbeeld een hypotheek wil oversluiten of een hypotheek wil verhogen, mag dit vanaf volgend jaar niet meer doen via een goedkopere computergestuurde taxatie, die slechts een paar tientjes kost.

Volgens het Financieel Dagblad is het nog niet bekend hoeveel duurder taxaties gaan worden. Vorig jaar vroegen 156.000 woningbezitters oversluitingen en tweede hypotheken aan. Volgens de Vereniging Eigen Huis, die aan de leden een korting van 76 euro biedt op een taxatierapport, zou het gaan om tientallen miljoenen euro's.

De Nederlandse Bank zou de Europese toezichthouder om een uitzonderingspositie kunnen vragen, maar lijkt daar volgens het Financieel Dagblad niet happig op. Voor 27 augustus zou De Nederlandse Bank met een officieel standpunt moeten komen. De nieuwe regels gaan alleen voor banken gelden, niet voor andere hypotheekverstrekkers.

Terug

03-09-2020

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep