Overgangsregeling oldtimer

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling Oldtimer voor de motorrijtuigenbelasting, mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. In deze periode kunt u de verzekering niet schorsen of tijdelijk stopzetten. Loopt de verzekering al langer dan 1 jaar, dan kunt u de verzekering beëindigen. Maar dan is er ook geen dekking voor diefstal of brand.

  • personenauto, kampeerauto of bestelauto die uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden
  • motor
  • vrachtauto die u niet bedrijfsmatig gebruikt
  • autobus die u niet bedrijfsmatig gebruikt

Rijdt uw motorrijtuig niet op benzine

Hebt u een personenauto of bestelauto die niet uitsluitend bestemd is om op benzine te rijden? Dan komt u niet in aanmerking voor de overgangsregeling. U betaalt volledig motorrijtuigenbelasting tot uw auto 40 jaar is.

Kampeerauto

Hebt u een kampeerauto op benzine, dan komt u in aanmerking voor het bijzonder tarief voor uw kampeerauto. Maar in plaats van het bijzonder tarief kunt u ook deelnemen aan de overgangsregeling voor oldtimers. Vraag de overgangsregeling aan met het formulier Verzoek motorrijtuigenbelasting bijzonder tarief overgangsregeling voor oldtimers.

Winterstop of zomertijddekking

Heeft u gekozen voor de zomertijddekking? Dan is uw motorvoertuig alleen verzekerd gedurende de periode dat de zomertijd is ingesteld: van de laatste zondag van maart om 2.00 uur tot de laatste zondag van oktober om 3.00 uur.

Heeft u gekozen voor de winterstopdekking ? Dan is ervoor gekozen om niet met het motorvoertuig te gaan rijden in de periode van 1 december tot 1 maart. Na 1 maart is er weer dekking voor het rijrisico.

Wanneer u beperkt of volledige Casco dekking heeft, blijven in deze periode de dekkingsonderdelen zoals onder andere brand/diefstal/storm wel van toepassing.

Terug

01-04-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep