Weinig faillissementen

Met 225 bedrijven die omvielen lag het aantal faillissementen vorige maand op het laagste niveau van deze eeuw. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De financiële sector viel voor het eerst sinds tijdens buiten de top drie van branches waarin de meest bedrijven failliet gaan.

In september 2018 zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, meldt het CBS. Toen gingen nog 258 bedrijven en instellingen bankroet.

Handel en horeca

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 48, gevolgd door ‘specialistische zakelijke diensten’ (32) en bouwnijverheid (24). De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in september de meeste faillissementen uitgesproken in de bedrijfstak horeca.

Financiële sector

De financiële sector, waartoe het CBS ook het intermediair rekent, telde vorige maand 22 faillissementen. Daarmee valt de branche buiten de top 3. Een half jaar geleden lag het aantal bedrijven in de sector dat omviel nog twee keer zo hoog.

(bron AM Web)

Terug

12-10-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep