Voorkom waterschade!

Veel Nederlanders krijgen te maken met lekkage door de eerste neerslag sinds lange tijd. Dat verwacht onderhouds- en schadebedrijf MainPlus. Uit ervaring met eerdere droogteperiodes weet het bedrijf dat het aantal meldingen van verstopte regenpijpen en dakgoten toeneemt. MainPlus heeft extra personeel standby gezet om de meldingen het hoofd te kunnen bieden.

Neerslag na periode van droogte zorgt voor toename lekkagemeldingen

“Doordat de goten al een tijd lang niet zijn schoongespoeld door de regen, hoopt alles wat erin valt aan takjes, bladeren en ander afval zich op. Als er dan straks in één keer een lading water doorheen moet, is er een grote kans op blokkades, met als risico lekkage”, zegt MainPlus-directeur Joost Versteeg.

Warm en droog

Niet alleen de droogte, maar ook de langdurige hitte trekt een zware wissel op de dakgoten en regenpijpen. “Door de constante hoge temperatuur kunnen goten gaan uitzetten en omdat het niet voldoende afkoelt, krimpen ze ook niet meer”, zegt Versteeg. “Ze staan dus constant op de hoogste stand, waardoor ze beschadigd kunnen raken.”En niet alleen de goten en pijpen zelf kunnen scheuren, ook de soldeernaden.”

Uit de data van MainPlus blijkt dat er anderhalf keer meer lekkagemeldingen zijn na een warme periode van droogte dan na een koele periode zonder neerslag.

Het onderhoudsbedrijf raadt woningeigenaren aan om dakgoten en regenpijpen goed na te lopen op eventueel scheurtjes en verstoppingen.

(bron: AM web)

Terug

08-08-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep