Verhoogd inbraakrisico

In de grote carnavalssteden neemt het aantal inbraken in het feestweekend gemiddeld met 72 procent toe ten opzichte van de dagen voor carnaval. Uitschieters zijn volgens de Achmea InbraakBarometer Maastricht (Mestreech) en Breda (Kielegat).

Carnavalsvierders Mestreech en Kielegat lopen grootste inbraakrisico

Het carnavalsweekend is traditioneel in trek bij inbrekers. Het aantal inbraken ligt in die periode gemiddeld 22 procent hoger dan in de week voor carnaval. In de grootste carnavalssteden is er zelfs een verhoogd risico van 72 procent.

Kans op inbraak 249% hoger

De Inbraakmonitor van Achmea vergeleek afgelopen zes jaar de inbraakcijfers van de zaterdag tot en met dinsdag van carnaval met dezelfde dagen een week eerder. Maastrichtenaren lopen het meeste risico op een geforceerde achterdeur. De inbraakkans ligt daar 249 procent hoger dan een week eerder.De Limburgse hoofdstad wordt in de top vijf van Achmea gevolgd door Kielegat (Breda, 153% groter inbraakrisico), Lampegat (Eindhoven, 128%), Jocus (Venlo, 61%) en Oeteldonk (Den Bosch, 59%).

VerzekeraarAchmea ontwikkelde de InbraakMonitor –ook wel ‘boevenradar’genoemd –medio vorig jaar. De verzekeraar voorspelt per dag hoe groot de kans op een inbraak is in een bepaald postcodegebied. Het algoritme analyseert dagelijks data zoals inbraakfrequentie, seizoenspatronen, leeftijdsopbouw en gezinssamenstelling.

(bron AM web)

Terug

24-02-2020

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep