Sparen levert niets op

Spaarders hebben in januari 2017 fors aan rendement ingeleverd op hun spaargeld. Dit concludeert vergelijkingssite Sparen.nl op basis van de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS maakte vanmorgen bekend dat de inflatie vorige maand 1,7% bedroeg. Voor een vrij opneembare spaarrekening bedroeg de hoogste rente op de Nederlandse spaarmarkt in januari 0,7%.

“Zelfs al heb je de spaarrekening met de hoogste spaarrente, dan heeft de inflatie fors aan je rendement gesnoept en kom je uit op een negatief rendement van 1,0 procent voor januari”, stelt Amanda Bulthuis van Sparen.nl. De meeste spaarders hebben nog meer ingeleverd. Bij de grootbanken, waar veruit het grootste deel van de Nederlanders een spaarrekening heeft, was de gemiddelde rente zelfs maar 0,3%. Sparen levert in dat geval een negatief rendement van 1,4% op. “Niet zo’n fijn begin van het jaar natuurlijk. En dan hebben we nog geen rekening gehouden met de belasting die je betaalt over je spaargeld”, aldus Bulthuis.

Ook rente op spaardeposito niet hoger dan inflatie

Ook spaardeposito’s kunnen volgens Sparen.nl niet meer opboksen tegen de hoge inflatie. Nagenoeg alle depositorekeningen bieden geen rentes die de inflatie overstijgen. Uitzondering hierop is een bank uit Estland bij welke je op een depositorekening met een looptijd van 10 jaar een rente ontvangt van 2%.

(bron AM Web)

Terug

10-02-2017

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep