Slecht beveiligd

De gemiddelde waarde van de spullen die Nederlanders in hun schuur opbergen, bedraagt ruim drieduizend euro. Denk aan fietsen, gereedschap en tuinmeubelen. Al met al een aardig bedrag, maar toch geven vier op de tien Nederlanders ruiterlijk toe dat hun berging of schuur slecht is beveiligd. Uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat Nederlanders de beveiliging van hun bergruimte met een krap zesje (5,8) beoordelen, terwijl ze de beveiliging van hun huis ruim voldoende noemen (7,2).

Coen Staal, voorzitter van de NIPW, spreekt dan ook van een ‘ondergeschoven kindje’. “Mensen denken vaak dat de ruimte goed is afgesloten, maar vaak is het slot van dusdanige kwaliteit dat kwaadwillenden het binnen een minuutje openbreken.”Staal benadrukt dat veel Nederlanders inmiddels beveiligingsmaatregelen hebben getroffen om woninginbraak te voorkomen. Hij roept op om bergingsruimten diezelfde aandacht te geven. “Zeker als het gaat om bergingen in flats, moet je denken aan goede sloten, dievenklauwen en anti-inbraakstrips. Je voorkomt daarmee niet alleen een hoop ellende, je gaat ook echt met een geruster hart slapen.”

De stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, die wordt ondersteund door het ministerie van Veiligheid en Justitie en het Verbond van Verzekeraars, heeft als doel om woningbezitters bewuster te maken van het belang van inbraakpreventie. De stichting wil graag bijdragen aan een verlaging van het aantal inbraken en inbraakpogingen (van 65.000 naar 60.000) en voert twee keer per jaar actie, in het voor- en in het najaar. Meer informatie is te vinden op www.stichtingnipw.nl.

Terug

01-09-2017

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep