Schone lei ex-kankerpatiënt

Ex-kankerpatiënten die tien jaar of langer ziektevrij zijn, hoeven bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering niet meer te melden dat zij ooit voor deze aandoening zijn behandeld.Voor mensen die minderjarig waren toen de kanker werd vastgesteld, gaat een termijn van vijf jaar na einde behandeling gelden. Daarover zijn de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), het ministerie van Financiën en het Verbond van Verzekeraars het eens.  

De organisaties gaan de komende maanden zelfs in gesprek over kortere termijnen voor bepaalde kankersoorten waarbij het risico op terugkeer van de aandoening al eerder sterk is afgenomen of zelfs afwezig is.

Schone lei

De schone lei gaat gelden voor alle verzekeraars die op de Nederlandse markt overlijdensrisicoverzekeringen aanbieden. Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars is zeer positief over de voorgenomen aanpak. ,,We bewandelen een nieuwe route om de verzekerbaarheid te verbeteren, wat helemaal aansluit bij onze maatschappelijke ambitie van onze sector om zoveel mogelijk mensen een verzekering te bieden”, aldus Weurding.

Terug

12-12-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep