Schade door sneeuwdruk

Met al het sneeuw is het nu echt winter in Nederland! Hoewel het sneeuw mooie plaatjes oplevert en speelplezier voor uw kinderen, is er ook een keerzijde aan dit prachtige natuurverschijnsel. Sneeuw of smeltend ijs zorgt voor lekkages op uw platte daken en dakgoten.

Wanneer het goed door blijft sneeuwen blijft er doorgaans een goed pak achter op uw geïsoleerde dak. Of het nu natte sneeuw is of een combinatie van ijs en sneeuw. Zolang het vriest en niet dooit is er normaal gesproken weinig om u zorgen over te maken. De komende dagen is er meer sneeuw voorspeld dat voor een nieuwe verse sneeuwlaag zorgt op de al aanwezige sneeuw op het dak. Hierdoor worden de onderste lagen sneeuw samengedrukt tot een ijslaag met een hardere en zwaardere vorm/verhouding. Dit kan bij verouderde daken het punt zijn dat een soldeernaad of bitumen naad het begeeft en uw dak kan gaan lekken.

Wanneer er een temperatuursverandering plaatsvindt richting de 0 graden of daarboven zal sneeuw en/of ijs gaan dooien op uw dak. Bij een snelle toename van de buitentemperatuur komt er in korte tijd veel water vrij op het dak. Gelukkig is in veel gevallen uw dak of dakgoot berekend op deze hoeveelheden water. Echter komt het jammer genoeg vaak voor dat restanten ijs de afvoerputten blokkeren met vervelende lekkages tot gevolg.

De lekkages die ontstaan door smeltwater zijn in de regel makkelijk op te lossen. Door simpelweg na een sneeuwbui of hagelbui de afvoerputten goed schoon te houden voorkomt u veel ellende. Is uw dakgoot of dak niet goed bereikbaar voor u, aarzel dan niet en neem contact op met een dak expert.

Terug

08-02-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep