Robotisering een bedreiging?

Ruim 40 procent van de Nederlanders ziet robotisering als een serieuze bedreiging van hun functie. Zij denken dat robots hen (gedeeltelijk) gaan vervangen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tentoo onder bijna 1.500 Nederlanders.

Persoonlijk contact blijft van belang 
58 procent van de Nederlanders geeft aan liever persoonlijk contact te hebben dan een snelle en correcte dienstverlening. Bovendien is het maar de vraag of robots op menselijk niveau kunnen gaan opereren.

61 procent van de ondervraagden stelt ook dat robotisering met name de flexibele schil van bedrijven bedreigt. Op dit moment maken veel bedrijven gebruik van een flexibele schil, blijkt uit onderzoek eerder dit jaar.

Niet voorbereid op gerobotiseerde toekomst
“Veelvuldig wordt in het nieuws gesproken over de mogelijkheden, gevolgen en gevaren van robots en kunstmatige intelligentie”, aldus algemeen directeur Paul den Ronden van Tentoo. "In dit licht is het bijzonder te noemen dat twee derde van de Nederlanders niet actief bezig is om zich voor te bereiden op toekomstige ontwikkelingen op het gebied van ICT en robotisering. Hetzelfde aantal respondenten geeft ook aan niet van plan te zijn zich in de toekomst hierop voor te gaan bereiden."

(bron: VVP online)

Terug

01-04-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep