Rechtsbijstand relevant

Een verzekering die de meeste ondernemers afsluiten is de aansprakelijkheidsverzekering. Een verzekering die minstens zo relevant is,  is de rechtsbijstandverzekering. Maar deze wordt veel minder vaak gesloten. Waar begint de ene verzekering en houdt de andere op? Wanneer zijn ze beide relevant om af te sluiten?

De aansprakelijkheidsverzekering

Als bedrijf kunt u aansprakelijk worden gesteld voor allerlei gebeurtenissen. U kunt daarom niet om een aansprakelijkheidsverzekering heen.

Zakelijk zijn er grofweg twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen:

·         de aansprakelijkheidsverzekering voor schade aan zaken of personen (de AVB) en;

·         de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor bijvoorbeeld de schade ontstaan door een beroepsfout.

De rechtsbijstandverzekering

Als ondernemer heeft te maken met verschillende partijen. De meest voorkomende zijn klanten en leveranciers. Zij kunnen u aansprakelijk stellen voor uiteenlopende zaken. De aansprakelijkheidsverzekering dekt vaak de schade. Het komt ook voor dat de schade niet terecht is en u juridische hulp wilt inschakelen. Voor die juridische hulp biedt de aansprakelijkheidsverzekering geen dekking. Een rechtsbijstandverzekering kan hier de oplossing zijn. Daarmee bent u verzekerd van juridisch advies en hulp.

Wat is er verzekerd met een rechtsbijstandverzekering?

Dit verschilt per verzekeraar.

Met een rechtsbijstandsverzekering heeft u voor een vast bedrag per maand juridische hulp. De meest voorkomende conflicten zijn verzekerd met een rechtsbijstandverzekering. De uitzonderlingen staan vermeld in de polisvoorwaarden.

Voorbeelden waarbij de kosten (onder bepaalde voorwaarden) worden gedekt door een rechtsbijstandverzekering:

·         Als een conflict door de rechtsbijstand-verzekeraar wordt uitbesteed;

·         Als de ondernemer kiest voor een advocaat.

·         stroomschema-compensatie-transitievergoeding

Wanneer is een rechtsbijstandverzekering geschikt?

Een rechtsbijstandverzekering is geen voordelige verzekering. Het is daarom goed om hierover goed te laten informeren. Wilt u hierover een keer sparren met één van onze specialisten? Neem dan contact met ons op: 088-7654054 of via de mail: info@quorim.nl

Terug

21-05-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep