Overlijdensrisicoverzekering

Door wijzigingen van het klimaat, de toename van dure gevoelige goederen (zoals smartphones) en de stijging van reparatiekosten, zien we dat de premie van bijvoorbeeld woonverzekeringen en autoverzekeringen behoorlijk gestegen is. Dit geldt niet voor de premie van een overlijdensrisicoverzekering.

De overlijdensrisicoverzekering is fors goedkoper geworden. Dit komt voornamelijk omdat we gemiddeld steeds ouder worden. Verzekeraars hoeven dus minder uit te keren. De gemiddelde premie van een overlijdensrisicoverzekering is sinds vorig jaar met 3,6% gedaald. Dit blijkt uit een analyse van marktonderzoeker Moneyview. Sinds 2002 is de premiedaling zelfs 58%, meer dan gehalveerd dus.

Uw overlijdensrisicoverzekering oversluiten

U kunt uw lopende overlijdensrisicoverzekering relatief eenvoudig oversluiten en uw maandlasten daarmee verlagen. U kunt de overlijdensrisicoverzekering vaak 1-op-1 oversluiten indien deze niet gecombineerd is met bijvoorbeeld een beleggingsverzekering. Is uw situatie gewijzigd dan is een aanpassing van de verzekering mogelijk. Daarbij moet u denken aan een lager verzekerd bedrag omdat u bijvoorbeeld een deel van de hypotheek heeft afgelost. Als u gedurende de looptijd gestopt bent met roken komt u in aanmerking voor een lagere premie. Heeft u onverhoopt gezondheidsproblemen gekregen, dan kan de overlijdensrisicoverzekering juist duurder worden.

De klanten die bij Dyckhaven Verzekeringen verzekerd zijn hebben van ons hierover een brief ontvangen. De brief over de overlijdensrisicoverzekering kunt u hier raadplegen: premie overlijdensrisicoverzekering

Terug

01-04-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep