Op de step

De elektrische step raakt buiten Nederland steeds meer ingeburgerd in het wegverkeer. Binnen Nederland zijn vrijwel alle e-steps nog verboden op de openbare weg omdat ze niet zijn goedgekeurd door het RDW. Het Verbond van Verzekeraars waarschuwt vakantiegangers die de step meenemen als souvenir dat ze in Nederland risico lopen op een boete en onverzekerheid bij een ongeval.

Verbond: Let op met elektrische step als souvenir

Een e-step die niet door het RDW-gekeurd is, kan niet worden verzekerd. Omdat particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen geen schades vergoeden die worden veroorzaakt door gemotoriseerde voertuigen, valt een bezitter van een e-step ook daar buiten de boot. Neem je bewust het risico op de openbare weg, dan riskeer je ook inbeslagname en een boete van 380 euro.

Douane

Het Verbond pleit daarom voor betere voorlichting aan consumenten over e-steps en elektronische skateboards die worden meegenomen uit het buitenland. “Het bezit is niet verboden. Dus je kan niet aan douane vragen om hem bij de grens uit de auto te halen”, zegt woordvoerder Oscar van Elferen in gesprek met de NOS.

Scootmobiel

Vorig jaar lukte het een Eindhovense ondernemer wel om via een omweg een uit China geïmporteerde e-step bij Unigarant geaccepteerd te krijgen. Daarvoor liet hij zijn step keuren bij het RDW als zelfbouwvoertuig en werd het met een registratienummer administratief gelijkgesteld aan een scootmobiel.

(bron AM web)

Terug

23-08-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep