Onzichtbare schade

Alle verzekeringsmerken van Achmea hebben onzichtbare schade aan zonnepanelen nu uitgesloten van dekking. Vakblad Solar Magazine signaleerde dat ook FBTO vanaf november de voorwaarden heeft aangepast. Gisteren liet minister Wopke Hoekstra van Financiën weten meer tijd nodig te hebben voor het beantwoorden van de Kamervragen die daar onlangs over werden gesteld.

Ook FBTO haalt onzichtbare schade aan zonnepanelen uit de dekking

De voorwaarden van FBTO vermelden per 1 november dat er geen dekking meer is voor schade die alleen met meetapparatuur of andere technische hulpmiddelen waar te nemen is. Hagelschade kan op zonnepanelen zulke schade veroorzaken, die ervoor zorgt dat het rendement van de panelen met enkele procentpunten afneemt.

Kippenboer

Vorig jaar oordeelde de rechter dat Delta Lloyd de schade aan de zonnepanelen op het dak van een kippenboer gewoon moest vergoeden. De expertise had uitgewezen dat het verlies aan rendement op termijn ongeveer 6 procent zou zijn. Volgens de verzekeraar functioneerden de panelen dus nog prima, maar de rechter dat zag dat anders.

Brand

Vakblad Solar Magazine stelt echter dat de onzichtbare schade aan panelen veel meer gevolgen heeft. “Door de inslag van hagelstenen kunnen haarscheurtjes in de zonnecellen ontstaan –zogenoemde microcracks –waardoor na een langere periode de stroomproductie van de zonnepanelen steeds verder afneemt. Bovendien kunnen er hotspots ontstaan die een oorzaak van brand kunnen zijn.”

(bron: AM web)

Terug

23-10-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep