Oldtimer taxeren

Met een taxatierapport wordt de waarde van uw voertuig vastgelegd. In het rapport staan alle kenmerken van uw voertuig, bijzonderheden en/of aanpassingen die zijn uitgevoerd. Maar het zegt ook zeker iets over de staat en marktwaarde van het voertuig en/of de gedane investeringen. De taxatierapporten kennen doorgaans een geldigheidsduur van 36 maanden. Gedurende deze periode heeft u de zekerheid van de waarde zoals deze in het rapport staat.

FEHAC taxatie

Het is in de meeste gevallen verplicht uw voertuig te laten taxeren door een taxateur die aangesloten is bij de FEHAC.

De FEHAC staat voor het duurzaam bezit, verstandig gebruik en blijvend behoud van mobiel erfgoed in het straatbeeld. Al sinds 1976 behartigt de FEHAC de belangen van de liefhebbers van klassieke voertuigen. Onze vereniging is gestaag gegroeid naar nu ruim 235 leden (clubs en stichtingen) met een totale achterban van meer dan 60.000 clubleden.  

Lees hier meer over de FEHAC.

Tussentijdse aanpassingen of stijging van de waarde

Zijn er verbeteringen aangebracht in deze periode, dan is het slim het rapport tussentijds te laten her- beoordelen door de taxateur. Ook wanneer u ziet dat de waarde van vergelijkbare oldtimers sneller stijgt dan normaal.

Oldtimerverzekering

U moet er niet aan denken dat u door diefstal of brand uw geliefde voertuig beschadigt of kwijt raakt. Het taxatierapport geeft in dit geval zekerheid en voorkomt onnodige discussie. De door de taxateur vastgestelde waarde geeft een garantie op het uit te keren schadebedrag wanneer u beperkt- of volledig casco (allrisk) bent verzekerd. Bij het aangaan van de verzekering mag het taxatierapport niet ouder zijn dan 6 maanden.

Fiscale redenen

Steeds meer ondernemers leasen een oldtimer of youngtimer. Bij een voertuig ouder dan 15 jaar betaalt u immers geen bijtelling over de nieuwwaarde, maar over de waarde van de auto in het economische verkeer (35%). Deze waarde kunt u bepalen door de auto te laten taxeren.

Op onze site kunt u eenvoudig de premie voor uw oldtimer berekenen en de verzekering aanvragen: oldtimerverzekering aanvragen

Terug

30-04-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep