Niet verplicht, wel doen!

In tegenstelling tot de basis zorgverzekering en de WA-verzekering voor autobezitters, hoort de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kort genaamd de AVP, niet tot de wettelijk verplichte verzekeringen. Een AVP hoort volgens echter wel in ieders basispakket van financiële diensten.

Geen verzekering, wel aansprakelijk.

De premie die u betaalt voor een AVP met gezinsdekking (circa €55 per jaar voor een verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen of meer) is relatief laag en zeker geen reden om zo’n verzekering niet af te sluiten. Daarnaast bent u als u géén AVP heeft en wel verantwoordelijk/aansprakelijk bent voor schade aan een ander, veel duurder uit. En bovendien is ook het slachtoffer er de dupe van als u geen AVP hebt, of voor een te laag verzekerd bedrag hebt gekozen.

Waar dient u op te letten?

Uit diverse media uitingen lijkt erop dat verzekeringen eenvoudig zijn en u deze makkelijk zonder adviseur kunt afsluiten. De ene aansprakelijkheidsverzekering is echter de andere niet. Daarom moet u goed kijken naar wat bij u het beste past. Denk daarbij aan:
 

  • De hoogte van het eigen risico.
  • Niet alle aansprakelijkheidsverzekeringen zijn hetzelfde. Kijk dus goed naar wat er wel en niet meeverzekerd is.
  • Een verzekerd bedrag van € 1,25 miljoen of meer is zeker aan te raden. De kosten kunnen tegenwoordig namelijk hoog oplopen. Een verzekerd bedrag van  € 2,50 miljoen is al gangbaar. 
  • Doet u aan sport waarbij anderen gevaar lopen? Dan is een dekking voor sport en spel erg belangrijk. 

Pakketvoordeel

Deze verzekering maakt onderdeel uit van het verzekeringspakket dat Dyckhaven Verzekeringen u biedt. U profiteert dan gelijk van pakketkorting als u ook andere verzekeringen in het pakket heeft ondergebracht.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wilt u meer weten over het verzekeringspakket van Dyckhaven Verzekeringen? Neem dan vandaag nog contact met ons. Wij zitten klaar om u te helpen.

Telefoon: 088-7654045

Per mail:info@dyckhaven.nl

Terug

01-10-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep