Misvatting SVI

Het is een misvatting dat een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) alleen voor de passagiers is. In reacties op het bespreken van deze verzekeringsvorm wordt vaak gemeld dat de bestuurder altijd alleen in de auto zit en deze geen passagiers meeneemt. Een schadeverzekering voor inzittenden (SVI) dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval.

Een verschil met de ongevallen inzittenden verzekering (OIV) is dat de SVI de daadwerkelijke schade vergoedt. Na een ongeval krijgen de bestuurder en de medepassagiers zowel letselschade als schade aan bagage of kleding vergoed. Het uitbetaalde bedrag staat gelijk aan de werkelijk opgelopen schade.

Er is wel sprake van een maximaal verzekerd bedrag is. Stel je voor dat u na een ongeval niet meer in staat bent om te kunnen werken. Dan verliest u uw inkomen en heeft u misschien medische en huishoudelijke hulp nodig. Daarbij kunt u misschien aanpassingen in uw woning nodig hebben. Ook kunt u recht hebben op smartengeld en een vergoeding voor overlijdensschade. Dit krijgt u met het aanvullend afsluiten van de schadeverzekering voor inzittenden vergoed.

Terug

01-10-2017

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep