Medische kosten wintersport

Stel, u breekt onverhoopt uw been tijdens de afdaling op de piste. U moet van de piste worden weggehaald door (medische) hulpdiensten en u komt in het ziekenhuis terecht voor medische hulp. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, of toch niet?

Gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekeraar

Uw zorgverzekeraar vergoedt gedeeltelijk de geneeskundige kosten, maar de kosten van de hulpdiensten voor het vervoer, zoals een helikopter, banaan of gipsvlucht, vallen niet altijd binnen de dekking van uw zorgverzekering. Ook een genoodzaakt langer verblijf in een zorgkliniek of ziekenhuis door een skiongeval tijdens uw wintersportvakantie, wordt vaak niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Vooral deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Reisverzekering met wintersportdekking

Een reisverzekering met een wintersportdekking vergoedt deze kosten wel. Bij Dyckhaven Verzekeriungen dekt deze uitgebreide reisverzekering:

Personenhulp

Bij een ernstige calamiteit belt u de SOS alarmcentrale (020 –651 57 77). U krijgt van hen advies naar welk ziekenhuis u het beste kunt gaan, regelen de betalingsgarantie en organiseren de onvoorziene terugreis, als dat nodig is. 

Aanvullende vergoeding geneeskundige kosten

Kiest u voor een upgrade binnen de wintersportdekking dan worden de medische kosten ook vergoed. Een zorgverzekeraar vergoedt medische hulp tijdens uw vakantie tot maximaal 2 keer het Nederlandse tarief. Dit is meestal te weinig; voor zorg in landen als Oostenrijk en Zwitserland komt u vaak in dure klinieken terecht.

Repatriëring

Een zorgverzekeraar zal de terugreis naar Nederland, bij een gebroken been, niet vergoeden. Maar uw reisverzekering met wintersportdekking vergoedt de thuisreis, of dit nu wel of geen medische noodzakelijkheid is. Ook organiseert de SOS alarmcentrale uw transport (gipsvlucht) naar huis.

Reisverzekering op maat

Dyckhaven Verzekeringen biedt een goede, complete reisverzekering met wintersportdekking. U heeft keuzes uit verschillende modules die u zelf in uw  verzekering kunt samenstellen.

Neem contact met ons op en wij helpen u graag bij het samenstellen van uw reisverzekering met wintersportdekking. U kunt er ook voor keizen om via onze site uw verzekering af te sluiten: direct verzekering afsluiten

Terug

01-02-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep