Lagere autopremie?

Het coronavirus hakt er financieel behoorlijk in voor ondernemingen en particulieren. Het werk voor schadeherstelbedrijven droogt langzaam op omdat we minder autorijden en dus minder schades veroorzaken. Een logisch gevolg hiervan is dat verzekeraars minder schades hoeven uit te keren. Houden verzekeraars nu premies over en krijgen de verzekeringnemers geld terug of zit er een premieverlaging aan te komen? In het afgelopen jaar gebruikten Nederlanders de auto veel minder omdat thuisblijven het advies was (en nog steeds is). Of autoverzekeraars in Nederland er voor kiezen de premies te verlagen is nog maar de vraag.

Verzekeraars geven onder meer als verklaring aan dat het totaalbedrag per schade nog steeds hoog is en in de toekomst alleen maar verder zal stijgen. Verzekeraars geven daarbij aan dat het aantal schades in de coronaperiode slechts één van de factoren is die op lange termijn de hoogten van de verzekeringspremie bepaalt. De meeste verzekeraars kiezen er naar eigen zeggen voor de premies op langere termijn stabiel te houden zodat ze niet opeens stevig verhoogd worden als het aantal autoschades en het totale claimbedrag wél hoger uitvalt.

De autoverzekeraars hebben ons nog niet op de hoogte gesteld van geplande premieverlagingen. Rijd u tijdelijk niet in de auto door het coronavirus? U moet de auto volgens de wet wel gewoon verzekerd houden. Als u de auto meerdere maanden niet gaat gebruiken kunt u overwegen het kenteken (tegen betaling) schorsen.

Overigens is het geen verrassing dat de premies niet omlaag zijn gegaan. Het Verbond van Verzekeraars gaf medio vorig jaar al aan dat minder aanrijdingen en minder diefstallen niet per definitie betekenen dat een premieverlaging in het verschiet ligt. Meer mensen stappen bijvoorbeeld in de auto om zo het openbaar vervoer te mijden. “De premie van een autoverzekering wordt niet gebaseerd op wekelijkse schadecijfers, eerder op een jaarlijks beeld”, zei de woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars. “Als er een grote storm is in Nederland met veel schade, ontvangen Nederlanders ook niet een week later een brief met een premieverhoging.”

Is een lagere premie mogelijk?

U hoeft niet te wachten op de autoverzekeraars om geld te besparen op uw verzekering. U kunt mogelijk ook zelf uw premie verlagen. Dat doet u niet door de dekking in de autoverzekering naar beneden bij te stellen maar door te vergelijken. Wij werken met nagenoeg alle autoverzekeraars samen. Bent u benieuwd wat en of u zou kunnen besparen? Neem dan gerust contact met ons op: info@quorim.nlof bel 088-7654045.

Terug

01-03-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep