Hypotheekrente omlaag

Nadat in juli marktbreed de hypotheekrente werd verhoogd, hebben de geldverstrekkers de afgelopen weken weer verlagingen doorgevoerd. Daardoor is de gemiddelde tienjaarsrente voor een NHG-hypotheek inmiddels weer onder de grens van 2% terechtgekomen.

Tienjaars hypotheekrente weer onder de 2 procent

Dat meldt de Hypotheekshop in zijn wekelijkse update. Eind juli kwam de rente voor het eerst in lange tijd gemiddeld op 2,01% uit. Maar de afgelopen vier weken zijn de tarieven weer gedaald. “Daarbij daalden vooral de populaire 10 en 20 jaar vaste hypotheekrentes, nadat deze bij de renteverhogingen van eind juni/begin juli juist het meest waren verhoogd.”De gemiddelde tienjaarsrente voor een hypotheek met NHG is nu 1,98%. “Ook voor de komende week zijn door diverse maatschappijen verlagingen aangekondigd.”

Verschillen

De verlagingen verschillen per aanbieder. Sommige partijen verlagen meerdere rentevaste perioden en andere passen één renteperiode aan. “Ook de grootte van de wijzigingen verschilt. Hypotrust Comfort heeft bijvoorbeeld de afgelopen drie weken de tienjaars rente (NHG) telkens met 0,01%-punt verlaagd.”Bij marktleider Rabobank is de tienjaarsrente met NHG 1,75% voor een hypotheek met basisvoorwaarden. Voor een lening met uitgebreidere voorwaarden rekent de bank 2,0%. ING houdt 1,94% aan en ABN Amro berekent 1,83% (Budget) of 1,93%. Bij Aegon Bank is de rente voor een tien jaar rentevaste NHG-hypotheek sinds 23 augustus 2,19%.

30 jaar vast

Het dertigjaarstarief is dinsdag onder de 2,5% gedoken: Allianz Vermogen, naar eigen zeggen prijsleider voor de lange rentes, heeft het tarief voor lineaire NHG-hypotheken verlaagd naar 2,45%. Dat meldt de Nationale Hypotheekbond op basis van de eigen Hypotheekrente-app.nl, die alle hypotheekrentetarieven met elkaar vergelijkt. Volgens directeur Jeroen Oversteegen zijn de rentes nog steeds laag door het obligatie-opkoopprogramma van de Europese Centrale Bank. “De lage rente is ook een gevolg van de toegenomen concurrentie op de hypotheekmarkt als gevolg van nieuwe toetreders.”Obvion is met 1,25% de goedkoopste aanbieder bij een rentevastperiode van vijf jaar.

bron: AM Web

Terug

06-09-2017

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep