Huissleutel kwijt

Wat als de gevonden of gestolen sleutel wel wordt gebruikt om uw huis leeg te halen?

Bent u de sleutel kwijtgeraakt of is hij gestolen?

Het maakt een groot verschil hoe u de sleutel kwijt bent geraakt. Bij verlies binnen is het een kwestie van goed zoeken. Bij verlies buiten wordt de kans op het terugvinden al een stuk kleiner. Waarschijnlijk is het zoekgebied in dat geval te groot. Bij diefstal is het gevaar het grootst. Sleutels stelen doet de dader met een reden, dus mogelijk weet de dief wie u bent en waar u woont.

Doe aangifte van de vermissing of de diefstal

Het lijkt misschien overdreven, maar doe aangifte van de vermissing of de diefstal. U mag geen wonderen verwachten, want ze gaan uw sleutels hoogstwaarschijnlijk niet opsporen. Maar voor de opstalverzekering en de inboedelverzekering is het doen van aangifte belangrijk. Hiermee toont u aan dat u de huissleutel bent verloren. Meld het ook bij de verzekeraar. Mogelijk vergoeden ze de kosten van het vervangen van de sloten. Er kan ook een maximum bedrag voor het vergoeden van andere sloten in de voorwaarden staan.

Is oneigenlijk gebruik van uw huissleutel verzekerd?

Of de inboedelverzekering en de opstalverzekering uitkeren is afhankelijk van de omstandigheden, maar inbraak zonder braaksporen kan voor de verzekeraar een reden zijn om niet uit te keren. Maar de standpunten van de diverse verzekeraars wijken onderling sterk af. Overleg dus vooral bij vermissing van huissleutels. De verzekeraar zal beoordelen wat u het beste kunt doen. Nog beter is om de opties door te spreken met uw verzekeringsadviseur. Als schakel tussen de verzekeraar en de klant kunnen wij met de verzekeraar overleggen over wat u het beste kunt doen. Zo zorgt u er voor dat de afspraken concreet zijn. Ook voorkomt u dat de verzekeraar later toch een ander standpunt inneemt als er misbruik wordt gemaakt van de vermiste of de gestolen huissleutel.

Uit voorzorg vervangen van de sloten is een ingrijpende en dure maatregel, maar kan wel noodzakelijk zijn. Als de verzekeraar de kosten ook nog geheel of voor een groot deel draagt is het een mooie oplossing.

Heeft u vragen over de inboedelverzekering of andere verzekeringen? Kom gerust langs voor een goed onderbouwd advies.

Terug

01-03-2023

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep