Houd zonnebril paraat

Veel schades met autorijden worden veroorzaakt door de laagstaande zon. Voordat u het weet, bent u verblind en ziet u zo goed als niks meer… Houd uw zonnebril dus paraat! Deze heeft u in het verkeer zeker nodig de komende weken. Wij geven u een enkele praktische tips om rijden met een verblindende zon zo veilig mogelijk te maken. 

Zonnebril
Houdt u zonnebril paraat, voor het geval dat… Dat is zeker geen overbodige luxe. Ook al kunt u met een zonnebril nog niet recht in de zon kijken, het maakt het zicht in elk geval een stukje beter. 

Let op je tegenliggers
Heeft u  last van de zon in de achteruitkijkspiegel? Tegenliggers kijken dan juist tegen de zon in… Bedenk dus goed dat niet alleen u, maar ook de mensen om u heen last hebben van de laagstaande zon. Rij voorzichtig, doe geen onverwachte dingen, neem niet zomaar voorrang, ook al heeft u er recht op.

Schone ruiten
De laagstaande zon kan goed verraden hoe vies de autoruiten zijn! Als u al niets kunt zien door de viezigheid op je ruit, dan kunt u door de schittering van de zo al helemáál niets zien. Zorg dus dat uw ruiten extra schoon zijn en vul de ruitenwisservloeistof bij. 

Dimlichten
Het klinkt misschien een beetje gek, verlichting wanneer er al zoveel licht is. Maar verlichting maakt u beter zichtbaar, ook bij laagstaande zon. En vooral voor tegenliggers die tegen de zon in kijken. 

Heeft u ondanks deze voorzorgsmaatregelen toch schade met uw auto opgelopen of schade veroorzaakt? Dan bent u daarvoor wellicht Allrisk- of WA verzekerd. Bel of mail gerust met onze adviseurs.

Terug

02-09-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep