Houd de dief

U bent even op visite en de dief heeft vrijspel om uw kostbare goederen mee te nemen. De periode rond de feestdagen zijn hoogtijdagen voor inbrekers. Met een aantal kleine maatregelen kunt u het de inbrekers een stuk moeilijker maken. Hiervoor hoeft u vaak geen grote investeringen te doen. Het is vaak een kwestie van opletten en creatieve afspraken maken.

Zwakke plekken
Loop eens door u huis en bekijk de zwakste plekken in uw woning. Met opzetsloten, een barrière stang of een traliewerkje maakt u het de dief flink lastig.

Goede sloten
Zorg in iedergeval voor goede sloten. Veel nieuwbouwwoningen zijn al voorzien van het "Politie Keurmerk Veilig Wonen". Met deze goedgekeurde sloten is de inbreker een minuut of drie bezig en dat vinden ze vaak wat te lang duren.

En als u dan toch goede sloten heeft vergeet ze dan niet te gebruiken. Gaat u (maar even) van huis draai dan de sloten op slot. Een niet afgesloten deur is met een bankpasje zo open. Ook is het raadzaam de sleutel uit het slot te halen.

Geef licht en geluid
Het dievengilde is niet blij met licht en geluid. Zorg voor goede veiligheidsverlichting buiten en zorg dat de voordeur in zicht is vanaf de straat. De containers dienen meestal als opstapje om op het dak te komen. Zorg dat deze een ander plek krijgen.

We zijn thuis!
Althans, het is de bedoeling dat de inbreker dit denk. Werk met tijdschakelaars en leg een krant of boek op tafel. Zorg ook dat de post weggehaald wordt.

Kijk ook op de site maak het ze niet te makkelijk voor meer informatie.

Terug

03-12-2016

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep