Hoe doen de Belgen het?

Ruim de helft van de Belgen (53%) is bereid om zijn of haar rijgedrag te laten volgen door een verzekeraar in ruil voor een lagere verzekeringspremie. Dit blijkt uit onderzoek dat Assuralia, de Belgische tegenhanger van het Verbond van Verzekeraars, liet uitvoeren naar de reputatie van de branche bij onze zuiderburen. Net als in Nederland vinden Belgische consumenten verzekeringen vaak lastig te begrijpen.

Belg verkiest lagere premie boven privacy bij autopolis

“Een kleine meerderheid is bereid om een black box in zijn auto te plaatsen of om met een app, verbonden met de verzekeraar, te werken om een korting op de verzekeringspremie te bekomen”, zo stelt Assuralia-bestuurder Philippe Colle in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Over het algemeen is ook de Belgische consument echter geen voorstander van gebruik van privégegevens voor een lagere premie, zo blijk uit het onderzoek van GfK onder bijna 1.300 Belgische particulieren en bedrijven.

Teveel premie door fraude

Het onderzoek ging onder meer ook in op verzekeringsfraude. Van de ondervraagden is 62% het eens met de stelling dat ze teveel premie betalen omdat er valsspelers zijn. Volgens Colle betalen Belgische huishoudens hierdoor 100 tot 120 euro verzekeringspremie teveel.

Weinig kennis over verzekeringen

Net als veelvuldig in Nederland geconstateerd wordt, gaapt er ook bij onze zuiderburen een kenniskloof tussen verzekeraar en verzekerde. Slechts 23% vindt verzekeringsproducten duidelijk en gemakkelijk te begrijpen.

(bron AM web)

Terug

06-01-2018

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep