Grootste claim ooit

Als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, krijgt de verzekeringsindustrie naar verwachting ruim €2 miljard aan claims voor de kiezen. Dat zou de grootste schadepost ooit op annuleringsgebied zijn. Website Reinsurance News peilde bij herverzekeraars en makelaars wat hun verwachtingen waren met betrekking tot het sportevenement. Door oplopende coronabesmettingen in Japan wordt de roep om afgelasting steeds luider. Meer dan de helft van de verzekeraars (56%) verwacht dat de Olympische Spelen dit jaar niet doorgaan. Verzekeringsmakelaar Gallagher heeft becijferd dat het afgelasten van het evenement voor meer dan 2 miljard euro schade zal opleveren.

Organisatie voor meer dan een miljard verzekerd

Bekend is dat herverzekeringsreus Swiss Re voor zo’n €200 miljoen aan annuleringsschade dekt; Munich Re zou goed zijn voor ruim €400 miljoen. Analisten schatten dat het evenement voor ongeveer €1,6 miljard is verzekerd, met nog eens een kleine €500 miljoen aan verzekeringen voor diensten rondom het huisvesten van sporters en begeleiding.

Het IOC heeft een annuleringsverzekering die voor €650 miljoen dekking biedt. Het comitéheeft ruim €800 miljoen bijgedragen aan het lokale organisatiecomité. Dat heeft op zijn beurt een polis gesloten die ruim €500 miljoen uitkeert bij annulering.

(bron: AM Web)

Terug

01-06-2021

Dyckhaven- Postbus 156- 5490 AD Sint Oedenrode - info@dyckhaven.nl