De "witte" kaart

De ‘groene kaart’- de internationale motorrijtuigverzekeringskaart is nu een ‘witte kaart’. De Council of Bureaux heeft besloten dat de nationale bureaus van autoverzekeraars mogen toestaan dat deze nu wit is. In Nederland is wit nu ook de aangewezen kleur. Daarnaast volstaat officieel ook een elektronische versie. Het systeem van de ‘groene kaart’(de internationale motorrijtuigenverzekeringskaart) is gegrond op internationale afspraken tussen de nationale bureaus van autoverzekeraars, die samen de Council of Bureaux (CoB) vormen. Zij heeft beslist dat de nationale bureaus de verzekeraars mogen toestaan om hun internationale motorrijtuigverzekeringskaart (de groene kaart) uit te geven op een witte achtergrond (witte kaart).

Elektronische verzekeringskaart

Ook werd beslist dat het document elektronisch mag worden toegestuurd. Of dit op internationaal vlak volledig wordt doorgevoerd, is nog niet zeker. Sommige bureaus zullen wellicht niet aanvaarden dat het document elektronisch wordt verstuurd door de verzekeraar. Daarom wordt geadviseerd om het exemplaar toch te printen en in het voertuig te leggen. Dat is sowieso handig voor het geval een voertuig verschillende bestuurders heeft, als er slecht internetbereik is, en voor personen die niet over een smartphone beschikken.

Op het verzekeringsbewijs staat in welke landen u verzekerd bent, met welk kenteken, tot wanneer je verzekering geldig is en hoe u een schade kunt melden.

Terug

26-01-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep