Gevolgschade uitlenen auto

Ruim de helft van de autobezitters die zijn auto weleens aan een ander meegeeft, weet niet hoe het zit met de verzekering als er schade wordt gereden door de lener. Daardoor riskeren auto-uitleners bij schade onbewust kosten die kunnen oplopen tot wel 290 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van onder 1.000 respondenten. Volgens het onderzoek zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat degene die de auto leent altijd verzekerd is via de autoverzekering van de autobezitter. Een kwart van de Nederlandse auto-uitleners denkt zelfs dat degene die de auto leent, verzekerd moet zijn.

Premie stijgt

Daardoor kunnen autobezitters bij schade door een lener voor onverwachte kosten komen te staan. De gemaakte schade heeft namelijk invloed op de premie van de auto-uitlener en niet op die van de lener. Als de ander met jouw auto schade rijdt en jij deze schade claimt bij de verzekeraar, dan kunt u flink meer premie gaan betalen door een daling in het aantal schadevrije jaren.  

Veel mensen weten volgens het onderzoek niet dat de verzekeraar bij schade tot maximaal vijftien schadevrije jaren rekent. Het advies is dan ook om na te gaan hoeveel de reparatie van de schade ongeveer kost, voor deze bij de verzekeraar te claimen.

(bron: AM Web)

Terug

01-06-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep