Einde van de flappentap

De pinautomaten van ABN Amro, ING, en Rabobank worden geel en gaan Geldmaat heten. De genoemde banken werken samen met Geldmaat aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten. Deze automaten krijgen hetzelfde gele uiterlijk en verschijnen in 2019 stapsgewijs in het straatbeeld.

Afnemende behoefte

Er wordt steeds vaker gepind om de boodschappen te betalen. Met digitaal betalen neemt de behoefte bij de consument aan contact geld sterk af. Er wordt nog maar 38% van de aankopen contant betaald en dat verminderd met 10% per jaar. Een behoorlijke groep mensen heeft nog veel moeite met pinnnen. Zoals ouderen mensen, visueel gehandicapten en laaggeletterden, waarvan we er in Nederland 2,5 miljoen hebben. De Nederlandse bank maakt zich hierover zorgen. Een cash-loze maatschappij is een groot gevaar voor deze kwetsbare groepen.

Geldmaat op basis van gebruik

Om het contante geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veikig te houden, hebben de hiervoor genoemde  banken hun handen ineen geslagen om samen te werken aan een bankonafhankelijk geldautomatennetwerk. In een winkelgebied zie je soms automaten van drie verschillende banken vlakbij elkaar staan. Op basis van het aantal transacties en bezoekers in het gebied kunnen bijvoorbeeld twee automaten voldoende zijn. Geldmaat staat voor kosteloos geld opnemen, beschikbaarheid en veiligheid.

Lees meer op de website van Geldmaat: website Geldmaat

Terug

03-06-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep