Einde levensloopregeling

Per 1 november 2021 eindigt de levensloopregeling. De spaarinstelling waar uw levensloopregeling loopt betaalt op dat moment uw levensloopsaldo uit en stort het op uw rekening, onder inhouding van loonheffing.

Wat kunt u doen?

Het is goed om nu al te kijken wat u met uw levensloopsaldo wilt en kunt. U kunt namelijk uw levensloopsaldo nu nog zelf opnemen en ‘activeren’voordat het op 1 november op uw rekening wordt gestort. Wilt u uw levensloop saldo nog omzetten in verlof? Wilt u kijken naar de mogelijkheid om uw saldo te gebruiken om extra voor uw pensioen te sparen? Of kunt u het saldo gebruiken om extra premie te storten op uw lijfrente? Keuze genoeg, maar welke maakt u?

Zijn er (fiscale) gevolgen?

U heeft dus nog tot en met 31 oktober 2021 de tijd uw levensloopsaldo op te nemen en via uw (ex)werkgever te laten uitbetalen. Doet u niets, dan staat het saldo op 1 november 2021 op uw rekening. De uitkering van uw levenslooptegoed kan gevolgen hebben voor uw toeslagen en heffingskortingen in 2021. Door deze uitkering wordt uw inkomen in 2021 namelijk hoger. Het levensloopsaldo wordt hoe dan ook in 2021 belast.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag inzicht in wat kan en wat past bij uw huidige situatie? Onze partner APS Pensioen- en Inkomensteam staat u graag te woord. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 088 27 70 000

Lees hier meer over de diensten van APS Pensioen- en Inkomensteam.

Terug

01-06-2021

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep