Doorlopend of kortlopend

Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn. Of het handiger is een kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten, hangt af van uw gezinssamenstelling. Wat tevens meespeelt is het aantal vakanties in een jaar. In het algemeen geldt: gezinnen die per jaar 3 weken of langer op vakantie gaan, zijn goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Voor alleenstaanden is het vanaf 4 weken voordeliger.

Verschillen in dekking

Een doorlopende reisverzekering dekt verschillende onderdelen. Vaak kunt u er ook een doorlopende annuleringsverzekering aan koppelen. Wat de verzekering standaard dekt, verschilt per verzekeraar. Wat niet standaard is gedekt, kunt u meestal optioneel meeverzekeren. De kortlopende reisverzekering is meestal een standaard oplossing met minder keuzes in dekking.

Verzekering afsluiten

Het is niet verplicht om bij het boeken van de reis meteen een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering kunt u nog tot 1 dag voor vertrek afsluiten. Een annuleringsverzekering moet u binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afsluiten. Dit hangt af van de voorwaarden van de verzekeraar.

Voordelen kortlopende reisverzekering

  • Eenmalige, vaste premie.
  • Alleen verzekerd voor de duur van je reis.
  • Voordelig voor één korte vakantie per jaar​

Voordelen doorlopende reisverzekering

  • Het hele jaar door verzekerd.
  • Op elk moment af te sluiten.
  • Mogelijkheid om aanvullende dekkingen zoals annuleringsverzekering of geneeskundige kosten toe te voegen of te wijzigen.
  • Aanvullende annuleringsdekking relatief goedkoper dan bij een kortlopende verzekering.
  • U hoeft maar één keer poliskosten te betalen​
  • Kan vaak worden toegevoegd aan uw bestaande pakket (pakketkorting)
Terug

16-05-2022

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep