Dekking smartphone

Een ongeluk is snel gebeurd en dat geldt zeker voor de smartphone. Hij glijdt uit de hand, valt van tafel, glijdt uit de broek en belandt zelfs soms in het toilet. Het aantal gebruikers is de afgelopen jaren explosief toegenomen en dat geldt ook voor het aantal schades. Een smartphone en andere mobiele elektronica is meeverzekerd op de inboedelverzekering. Vaak is er sprake van een maximum bedrag en een eigen risico. Daarnaast is schade door vallen en stoten veelal niet meeverzekerd en dient dit aanvullend verzekerd te worden.

Wat melden de meeste polisvoorwaarden? 

Uw spullen zijn verzekerd in het woonhuis dat op het polisblad staat. Uw kostbare spullen zijn over de hele wereld verzekerd als op uw polisblad staat dat Kostbaarheden verlies en buitenshuis is meeverzekerd. U bent verzekerd voor beschadiging of diefstal van uw spullen door de volgende gebeurtenissen in het woonhuis. De gebeurtenis moet van buiten komend, onverwacht en onvoorzien zijn en plaatsvinden.

Smartphones, brillen, contactlenzen en gehoorapparaten vallen niet onder de bijzondere bezittingen of kostbaarheden. De speciale dekking voor bijzondere bezittingen is dus niet van kracht. Bij een verhuizing is de maximale dekking EUR 500,-. Dit is alleen van toepassing bij een ongeval of tijdens laden en lossen.

Afschrijving

De polisvoorwaarden gaan uit van de nieuwwaarde van een smartphone. Na 3 jaar vindt er een afschrijving van uw toestel plaats en na ongeveer 2 jaar gaat de verzekeraar uit van dagwaarde.

Buiten de woning

Buiten de woning is er geen dekking voor schade aan uw smartphone. Wilt u meer weten over dekking van uw inboedel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Terug

04-03-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep