Camper verhuren

Een camper verhuren aan particulieren? Dit kan financieel heel interessant zijn, maar dan moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Houd er rekening mee dat een camper verhuren vrij arbeidsintensief is. De verhuurder moet bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website, de sleutels overhandigen, betalingen regelen, de camper na afloop van elke verhuurperiode checken op schade en eventuele schade herstellen en aangeven bij de verzekeraar. Een goed huurcontract opstellen is ook belangrijk. Minstens net zo belangrijk is er voor te zorgen dat de verzekering op orde is!

Verzekering voor verhuur

Wie zijn camper wil verhuren, moet zeker de camperverzekering aanpassen. Verhuur is niet standaard gedekt, er is een aanvullende dekking nodig. De extra verhuurdekking is speciaal afgestemd op het verhuren van de camper. Met deze camperverhuurverzekering bent u verzekerd wanneer uw camper als particulier verhuurt aan andere particulieren. Hierbij bent u verzekerd voor schade aan derden, schade aan uw eigen camper en Hulpverlening na een ongeval of pech. Sluit de verhuurverzekering af voor alleen de verhuurperiode.

Tip: het is verstandig om vooraf alle verzekeringszaken goed door te nemen en de bijbehorende toenemende kosten door te rekenen.

Om te voorkomen dat de verhuurder moet opdraaien voor schade die een huurder heeft gemaakt is het verstandig om op twee momenten foto's maken: voor de overdracht en na afloop. Deze foto's dienen als bewijs als er schade is veroorzaakt door de huurder. Bij schade kan de verhuurder de borg gebruiken om het eigen risico, de toeslag eenzijdig ongeval en het no-claim verlies te dekken.

De huurder zal wellicht niet zo zorgvuldig met de camper omgaan als de verhuurder. Huurders zijn soms ervaren camperaars, maar veelal zijn het mensen die eerst een paar keer een camper willen huren om het camperen uit te proberen. Betrouwbaarheid van een huurder is buiten een verhuurplatform moeilijk te toetsen, controleren of de huurder over de juiste papieren beschikt en al zijn gegevens noteren is sowieso verstandig. Evenals de huur en borg vooraf laten betalen.

Let op! De no-claimkorting wordt snel minder als u meerdere schades krijgt. Met een dagverzekering voor verhuur worden schadevrije jaren en no-claimkorting niet gecorrigeerd na een schade veroorzaakt door de huurder. Dit biedt u als verhuurder dus veel zekerheid.

Terug

01-03-2022

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep