Bruiloftverzekering

Het lijkt het erop dat koppels dit jaar massaal in het huwelijksbootje stappen, nadat de coronapandemie vorig jaar roet in het eten gooide. Tijdens een bruiloft kan er veel misgaan en neemt bovendien het financiële risico toe.  Een scenario van overschaduwde wittebroodsweken zou door een bruiloftverzekering voorkomen kunnen worden. Cijfers van het CBS laten zien dat er het afgelopen jaar 21 procent minder huwelijken plaatsvonden dan in 2019. Dit zou vooral te wijten zijn aan het coronavirus. Zo’n 60 procent van de bruiloften is verplaatst en van de huwelijken die wel doorgingen, had maar 60 procent een trouwfeest.

Nu er steeds meer (aangekondigde) versoepelingen zijn, wordt het steeds aantrekkelijker om de uitgestelde bruiloft alsnog te plannen. In combinatie met het aantal huwelijken dat al gepland stond, wordt 2021 naar verwachting het drukste jaar voor de trouwbranche.

Financiele risico’s

Koppels zouden er daarom voor kiezen om hun bruiloft groots te vieren. De meeste koppels hebben een jaar langer gespaard en het merendeel van de mensen is toe aan een goed feest. Hierdoor nemen ook de financiële risico’s toe.

Annuleren en verplaatsen

Het is daarom belangrijk dat mensen zich realiseren wat er allemaal mis kan gaan en waarom een verzekering daarbij handig kan zijn. Een bruiloftverzekering biedt ook de mogelijkheid de bruiloft te annuleren of te verplaatsen en dit kan om allerlei redenen zijn. Hoewel een pandemie als corona een standaard uitzondering is, zijn er nog genoeg andere redenen die hiertoe aanleiding kunnen zijn.

(bron AM web)

Terug

05-07-2021

Dyckhaven- Postbus 156- 5490 AD Sint Oedenrode - info@dyckhaven.nl