Autoverzekering onbetaalbaar

Wil je als beginnend bestuurders een eigen auto rijden, dan kost je dat een fortuin. Gemiddeld betalen automobilisten van 18 t/m 20 jaar 2.180 euro per jaar voor hun autoverzekering. Dat komt neer op 181,60 euro per maand. Dit is meer dan twee keer zoveel dan de gemiddelde Nederlander betaalt. Als je dan ook nog eens bedenkt dat veel jongeren nog niet zo’n hoog inkomen hebben, is dit een flinke hap uit je maandelijkse budget. Voor veel jongeren zal het zelfs betekenen dat een eigen auto geen optie is.

Gemiddeld betaalden Nederlanders in 2021 een autopremie van 82,27 euro per maand. Bestuurders tussen 21 en 24 jaar betalen met gemiddeld 119,94 euro anderhalf keer zoveel als de gemiddelde automobilist. De hoge premies voor jonge bestuurders gelden echt niet alleen als je een dure auto rijdt of in een grote stad woont. Als je in Dokkum woont en in een kleine Toyato Aygo van tien jaar oud rijdt, betaal je als 18 -jarige nog gemiddeld 117 euro per maand.

Auto op naam van ouders verzekeren

Naast de hoge autopremies voor jongeren, krijgen ze net als alle andere automobilisten ook te maken met een hogere wegenbelasting in veel provincies en torenhoge benzineprijzen. Autorijden is dus, zeker als je jong bent, echt niet meer te betalen. En daar zit een risico aan. Jongeren kiezen er ook voor om de auto op naam van de ouders te verzekeren. Dat is fraude en levert zowel voor de ouders als het kind problemen op bij een schade.

Terug

14-02-2022

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep