Aflossingsvrije hypotheek

Uit onderzoek van diverse hypotheek verstrekkers blijkt, dat veel mensen niet goed weten wat een aflossingsvrije hypotheek voor hun persoonlijke situatie betekent. We vinden het belangrijk dat onze klanten niet voor verrassingen komen te staan met hun hypotheek. Daarom kunt u met één van onze hypotheekmedewerkers bespreken hoe u er precies voor staat met uw aflossingsvrije hypotheek. En wat uw mogelijkheden nu en op de einddatum zijn.

Waar moet u rekening mee houden met uw aflossingsvrijehypotheek?

We zetten een paar kenmerken van een aflossingsvrije hypotheek nog even voor u op een rij:

  • U hoeft niet standaard af te lossen tijdens de looptijd, maar aan het einde in één keer.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, blijft u steeds rente betalen over het gehele bedrag dat u heeft geleend. Als uw inkomen omlaag gaat, kunt u misschien moeilijk uw hypotheeklasten betalen. Bijvoorbeeld als u met pensioen gaat.
  • Omdat u niet hoeft af te lossen, kanhet zijn dat u een schuld overhoudt aan het einde van de looptijd van uw hypotheek.
  • De hypotheek is sinds 2001 nog maximaal dertig jaar aftrekbaar. Dat betekent dat u de rente van een hypotheek die u voor 2001 heeft afgesloten, tot maximaal 2031 kunt aftrekken. Heeft u na 2001 een hypotheek afgesloten? Dan is de hypotheekrente onder voorwaarden tot dertig jaar na het afsluiten van uw hypotheek aftrekbaar. Heeft u uw hypotheek dan nog niet afgelost en is de hypotheekrenteaftrek gestopt? Dan kunnen uw maandlasten stijgen.

Waarom een gesprek met een hypotheekadviseur?

Onze hypotheekadviseur kan samen met u bekijken hoe u ervoor staat met uw aflossingsvrije hypotheek. Misschien heeft u een spaarverzekering om aan het einde van de looptijd de hypotheek in één keer af te lossen. Bouwt u geen kapitaal op, dan kunt u wellicht een nieuwe hypotheek afsluiten. Of dat kan, hangt af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld de hoogte van uw inkomen en de waarde van uw huis op dat moment. Door dit samen met u te bekijken, komt u niet voor verrassingen te staan als uw hypotheek afloopt.

Terug

09-11-2017

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep