1100 aardbevingschades

De Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade heeft inmiddels bijna 1.100 schademeldingen binnengekregen na de aardbeving van afgelopen woensdag. De meeste meldingen gingen over scheuren in muren en pleisterwerk, maar ook kapotgesprongen badkamertegels en spiegels die van de muur zijn gevallen. Het epicentrum van de beving lag bij Westerwijtwerd, maar bijna de helft van alle schademeldingen kwam uit de gemeente Groningen.

Ruim elfhonderd schades gemeld na aardbeving Groningen

In totaal kwamen er tot nu toe 47 meldingen binnen van een acuut onveilige situatie. De commissie heeft daarop 28 adressen bezocht, waarvan zes klachten gegrond werden verklaard. Het ging in die gevallen om appartementen met instabiele geveldelen, een woning waar de vloertegels aan het barsten zijn en tien huurwoningen waar plafonddelen loslaten.

Vallende schoorsteen

In de andere gevallen ging het om bewoners die bang waren dat de schoorsteen naar beneden zou komen, waren er defecten aan installaties of nieuwe en verergerde scheuren. Het Schadeloket Groningen heeft vijf teams ingezet om alle meldingen zo snel mogelijk te inspecteren en waar nodig maatregelen te nemen. De aardbeving van afgelopen week was met een kracht van 3,4 op de schaal van Richter een van de zwaarste bevingen in Nederland gemeten.

(bron AM web)

Terug

25-05-2019

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep