Nieuwsberichten
Huissleutel kwijt
Uw huissleutels zijn voor inbrekers goud waard. Keert de inboedelverzekering in dat geval uit? Het overkomt iedereen weleens of zelfs vaak. U bent een van de huissleutels kwijt. Meestal komt de sleutel wel weer terecht, maar wat als dat niet het geval is? Een huissleutel, daar gaat u voorzichtig mee om. Als de sleutel in verkeerde handen komt, geeft u anderen de mogelijkheid om zeer eenvoudig uw huis binnen te komen.
Meer informatiePrijsstijging neemt verder af
Helmplicht
Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden onder snorfietsers omlaag gaat. Een snorfiets mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat.
Meer informatieStijgende hypotheekrente
Blijven de rentes op korte termijn stijgen of gaan ze juist dalen of stabiliseren? De ontwikkelingen van de rente zijn waarschijnlijk medebepalend voor of u wel of geen hypotheek afsluit. Want is het nu een goed moment om uw hypotheek over te sluiten of kunt u dat beter laten zitten? Is het zinvol om u rente vast te zetten of juist niet?
Meer informatieZorgpremie 2023
Traditiegetrouw als eerste heeft DSW Zorgverzekeraar de nieuwe premie van de basisverzekering bekendgemaakt. De premie bedraagt in 2023 op maandbasis 137,50 euro en op jaarbasis 1.650 euro. De premie 2022 bedroeg 127,75 euro op maandbasis en 1.533 euro op jaarbasis.Dat is op jaarbasis een verhoging 117 euro.
Meer informatiePrinsjesdag 2022
Elk jaar wordt op Prinsjesdag de Miljoenennota gepresenteerd. Hierin staan de belangrijkste plannen voor het komende jaar. Hoe zit het met de koopkracht en wat verandert er voor u als consument in 2023? Wij hebben het vooru op een rijtje gezet.
Meer informatieSamenwonen
Het samenwonen heeft op meerdere manieren invloed op uw financiën. Waar moet u op letten en wat moet u vooral niet vergeten om te regelen? Samen in één huis wonen heeft op meerdere vlakken invloed op uw geldzaken. De notaris kan het nodige voor u regelen, maar er is meer.
Meer informatieAsbestschade verzekerd?
Heeft u nog een dak van asbest op uw schuurtje of garage? Bij brand of storm kunt u voor de kosten komen te staan. Veel garages en schuurtjes hebben nog asbest op het dak. Heeft u dat ook nog? Op termijn moet u hiervan af. Bij bijvoorbeeld een brand kunnen de kosten door asbest hoog oplopen. Het is nog maar de vraag of de opstalverzekeraar deze kosten draagt. En als de verzekeraar het niet vergoedt, zijn de kosten dan op u te verhalen?
Meer informatieDe uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw crematie of begrafenis, zoals de kist, bloemen en de afscheidsplechtigheid. Zo helpt u uw nabestaanden bij het regelen van een mooi afscheid. Een crematie of begrafenis kost al gauw meer dan 7.500 euro. Lang niet iedereen kan dit uit eigen zak betalen. Een uitvaartverzekering neemt deze financiële zorg uit handen. In dit artikel geven we u een aantal interessante inzichten die u kunnen helpen bij het selecteren van een passende verzekering.
Meer informatieDe reisverzekering
Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn.
Meer informatieOp de step
Hoewel u de elektrische step in Nederland al regelmatig voorbij ziet komen, zijn niet alle e-steps goedgekeurd voor de openbare weg. U mag alleen de weg op wanneer de step door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de RDW is aangewezen als bijzondere bromfiets. Het gebruik van een elektrische step op de openbare weg is in de regel niet toegestaan. Dit betekent dat u enkel op privéterrein, zoals in uw tuin of op een oprit, gebruik mag maken van een elektrische step. Nagenoeg alle e-steps die u op straat ziet rijden, zijn officieel verboden. Controleer daarom altijd vooraf bij de verkoper of de e-step gekeurd is.
Meer informatieHoe zegt u een vezekering op?
In het verleden golden er strikte regels bij het opzeggen van een verzekering. Je moest twee of drie maanden voor de contractvervaldatum de verzekering opzeggen. Anders moest je weer een jaar (of langer) wachten om de verzekering op te kunnen zeggen. Gelukkig is het tegenwoordig beter geregeld. Voor verschillende verzekeringsvormen gelden verschillende regels voor het beëindigen van de verzekering. Wij zullen eerst de regels uitleggen voor het opzeggen van een schadeverzekering.
Meer informatieEchtscheiding en lening
Bij een scheiding moet er ook een oplossing komen voor een eventuele lening. Wat kunnen u en uw partner ermee en hoe regelt u dat ? U heeft samen met uw partner ooit een lening afgesloten om uitgaven te financieren waarvoor het geld niet op de spaarrekening stond. Bij een echtscheiding kan deze lening een probleem geven. Bij een huwelijk in gemeenschap van goederen is de lening een gezamenlijk probleem. Ieder is eigenaar van de helft van de lening. Kan een van beiden de lening op naam krijgen of is splitsen de best mogelijke optie?
Meer informatieZwakkere verkeersdeelnemers
Onze adviseurs zijn dagelijks op de weg en regelmatig zien wij gevaarlijke situaties. Steeds vaker zien wij gestuntel met mobiele telefoons waardoor automoblisten van hun eigen weghelft raken of nog erger, een ongeluk veroorzaken doordat er geen of onvoldoende aandacht voor het verkeer is. De overheid heeft strenge maatregelen doorgevoerd maar de resultaten daarvan zien wij nog niet terug. Een ander voorbeeld is het agressieve gedrag van automobilisten richting (onvoorzichtige) fietsers. Ondanks het feit dat het vaak de "schuld" van de fietser is, wordt u als gemotoriseerde weggebruiker aansprakelijk gehouden. Dus ook als het de schuld van de fietser zelf is. Dit staat omschreven in artikel 185 van de Wegenverkeerswet.
Meer informatieWij gaan verhuizen!
Na maanden van intensief zoeken hebben we eindelijk onze nieuwe locatie gevonden! Met ingang van 13 juni 2022 verhuizen wij samen met onze business partner Acura naar Petterlaarpark 110 in 's- Hertogenbosch. Ons postadres en telefoonnummer blijven voorlopig ongewijzigd.
Meer informatieDoorlopend of kortlopend
Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn.
Meer informatiePremiestijging autoverzekering
Door een claim op de autoverzekering kan de premie stijgen. Hoe sterk stijgt de premie? Schade claimen op de autoverzekering kan zorgen voor een forse stijging van de premie. Welke claims kosten u schadevrije jaren? Verzekeraars laten de hoogte van de premie van de autoverzekering sterk afhangen van de opgebouwde schadevrije jaren. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil voor de premie. Door het claimen van een schade op de autoverzekering kunt u de opgebouwde jaren weer verliezen. U bouwt ze langzaam op, maar bij schade kunt u in één keer vijf schadevrije jaren verliezen.
Meer informatieDe overlijdensrisicoverzekering
Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dek je het financiële risico van overlijden af tijdens de looptijd van de verzekering. Overlijd je vóór de einddatum van de polis, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden. Zolang partners in goede gezondheid verkeren, wordt er niet nagedacht over de financiële gevolgen van het overlijden. Let op! Een hypotheekvrij huis is niet voldoende.
Meer informatieRookmelders verplicht
De afgelopen periode is het regelmatig in het nieuws geweest. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwe woningen, maar ook voor bestaande bouw. Deze nieuwe wetgeving houdt in dat in iedere woning in Nederland, op elke verdieping waar gewoond wordt, een rookmelder moet hangen. Heeft dit invloed op de branddekking van uw woonhuisverzekering? Een kleine meerderheid denkt van niet. Hoe werkt een rookmelder eigenlijk? Wat houdt de verplichting precies in? En heeft het nu wel of geen invloed?
Meer informatieMet een slok op
Dat kan toch makkelijk met een glas wijn of bier achter het stuur van de auto of scooter? De ervaring leert dat er veel mensen zijn die daar zo over denken en vaak blijft het dan niet bij één of twee glazen… Misschien is het zo dat er mensen zijn die nog prima kunnen rijden na het drinken van alcohol?Vanuit de wet is een promillage vastgesteld van 0,5 procent, wat ongeveer gelijk staat aan twee glazen alcohol.Voor bestuurders die korter dan 5 jaar hun rijbewijs hebben, geldt een limiet van 0,2 promille (88 Ugl). Aan dit percentage zit u zo: mannen na ongeveer 1 glas alcohol en vrouwen al bij minder dan 1 glas. Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van de motorrijtuigenverzekering?
Meer informatieGuardWing safety blanket
Pech onderweg? Met de GuardWing safety blanket wacht je veilig op hulp! En je staat ook meteen warm en droog te wachten. Wel zo fijn! Een dagje weg, op zomervakantie naar Italië of wintersport naar Oostenrijk…en dan pech krijgen onderweg? Dat is niet te hopen! Maar als het dan toch zo is, ben jij blij dat je deze deken in je auto hebt. Want dan wacht je veilig én comfortabel.
Meer informatieRuim 500 miljoen stormschade
Volgens de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars komt de verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door Dudley, Eunice en Franklin uit op minimaal 500 miljoen euro. Verzekeraars ontvangen recordaantallen schademeldingen door deze stormen en verwachten nog veel gevolgschade. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Nederlanders zijn in de regel goed verzekerd tegen schade door stormen. Dit geldt voor alles dat vastzit aan de woning, de inhoud van de woning en voor schuttingen. Woonverzekeraars hanteren wel vaak een eigen risico. Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.
Meer informatieCamper verhuren
Een camper verhuren aan particulieren? Dit kan financieel heel interessant zijn, maar dan moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Houd er rekening mee dat een camper verhuren vrij arbeidsintensief is. De verhuurder moet bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website, de sleutels overhandigen, betalingen regelen, de camper na afloop van elke verhuurperiode checken op schade en eventuele schade herstellen en aangeven bij de verzekeraar. Een goed huurcontract opstellen is ook belangrijk. Minstens net zo belangrijk is er voor te zorgen dat de verzekering op orde is!
Meer informatieVerzekeringen en Oekraine
De situatie in Rusland en Oekraïne heeft effect op uw verzekeringen en dekkingen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw adviseur. We helpen u graag.
Meer informatieToename woningtransacties
Voorlopig blijft de lage hypotheekrente de woningprijs opjagen, denkt ABN Amro. “Onze prijsraming voor is dit jaar is plus 12,5 procent en voor volgend jaar plus vijf procent.” Het aantal transacties kan na een daling van tien procent dit jaar volgend jaar weer stijgen met vijf procent, denkt de bank.
Meer informatieConservatrix minder verlies
De 71.000 polishouders van de failliete levensverzekeraar Conservatrix lijden minder verlies op hun uitkeringen dan verwacht. Hielden de curatoren eerder rekening met een zogenaamde afslag van 40 procent, nu is dat bijgesteld naar 20 procent. Dit meldt het FD. Een en ander is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Reden voor de bijstelling is dat er in de eerste negen maanden van dit jaar een winst is gemaakt van 55 miljoen euro. De helft van dit bedrag is het gevolg van goede beleggingen, de andere helft is van boekhoudkundige aard.
Meer informatieVraag naar winterbanden
Blijf wakker tijdens het rijden
U bent aan het autorijden en merkt dat u moeite hebt met wakker blijven. U begint vermoeide ogen te krijgen, hebt moeite met focussen of bent aan het dagdromen. Het kan gevaarlijk zijn om achter het stuur te zitten wanneer u moe bent. U bent minder alert en hebt een minder goed reactievermogen. Het is daarom verstandiger om alleen te rijden als u goed fit bent, maar misschien zit er niets anders op dan toch naar huis te rijden. Graag geven we een aantal goede tips om wakker te blijven in de auto.
Meer informatieConservatrix failliet
Nu Conservatrix failliet is verklaard is juridisch gezien de curator aan zet. In tegenstelling tot banken geldt er voor verzekeraars geen garantiestelsel. Wel is de in 2019 in werking getreden Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars erop gericht de belangen van polishouders te beschermen. Zo zijn polishouders als schuldeiser hoog (zelfs boven de fiscus) gerangschikt en mag de curator ook tijdens de afwikkeling van het faillissement tussentijds bedragen uitkeren aan polishouders. Daarnaast heeft de curator de mogelijkheid om verzekeringen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere verzekeraar. Dat zou betekenen dat polishouders niet elders een nieuwe verzekering hoeven te sluiten.
Meer informatieLithium-ionbatterijen
Lithium-ionbatterijen zijn de meest voorkomende batterijen in ons dagelijks leven. Je vindt ze in elektrische fietsen, smartphones, powerbanks en auto's. Volgens Brandweer Nederland heeft ieder huishouden gemiddeld 125 van deze batterijen. Het gebruik van dit soort batterijen is niet zonder risico. Ze kunnen oververhit raken en in brand vliegen. Dit gebeurt tijdens het opladen, door het gebruik van niet-originele opladers en bij overladen of beschadigingen. Hoe ga je veilig met deze batterijen om?
Meer informatieGevolgschade uitlenen auto
Ruim de helft van de autobezitters die zijn auto weleens aan een ander meegeeft, weet niet hoe het zit met de verzekering als er schade wordt gereden door de lener. Daardoor riskeren auto-uitleners bij schade onbewust kosten die kunnen oplopen tot wel 290 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van onder 1.000 respondenten. Volgens het onderzoek zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat degene die de auto leent altijd verzekerd is via de autoverzekering van de autobezitter. Een kwart van de Nederlandse auto-uitleners denkt zelfs dat degene die de auto leent, verzekerd moet zijn.
Meer informatieEinde levensloopregeling
Per 1 november 2021 eindigt de levensloopregeling. De spaarinstelling waar uw levensloopregeling loopt betaalt op dat moment uw levensloopsaldo uit en stort het op uw rekening, onder inhouding van loonheffing. Het is goed om nu al te kijken wat u met uw levensloopsaldo wilt en kunt. U kunt namelijk uw levensloopsaldo nu nog zelf opnemen en ‘activeren’voordat het op 1 november op uw rekening wordt gestort. Wilt u uw levensloop saldo nog omzetten in verlof? Wilt u kijken naar de mogelijkheid om uw saldo te gebruiken om extra voor uw pensioen te sparen? Of kunt u het saldo gebruiken om extra premie te storten op uw lijfrente? Keuze genoeg, maar welke maakt u?
Meer informatieGrootste claim ooit
Als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, krijgt de verzekeringsindustrie naar verwachting ruim €2 miljard aan claims voor de kiezen. Dat zou de grootste schadepost ooit op annuleringsgebied zijn. Website Reinsurance News peilde bij herverzekeraars en makelaars wat hun verwachtingen waren met betrekking tot het sportevenement. Door oplopende coronabesmettingen in Japan wordt de roep om afgelasting steeds luider. Meer dan de helft van de verzekeraars (56%) verwacht dat de Olympische Spelen dit jaar niet doorgaan. Verzekeringsmakelaar Gallagher heeft becijferd dat het afgelasten van het evenement voor meer dan 2 miljard euro schade zal opleveren.
Meer informatieZiek door Corona
Van alle werknemers gaf in 2020 ruim twee procent aan te hebben verzuimd met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus (zoals klachten aan luchtwegen en verkoudheidsklachten), en dat dit is bevestigd met een test. Van alle bedrijfstakken was de groep werknemers die verzuimde vanwege coronaklachten met bijna vier procent het grootst in de zorg. Ook in het onderwijs en in de handel was dit met drie procent bovengemiddeld hoog. In de landbouw, de informatie en communicatie, en bij financiële instellingen (alle een procent) was het verzuim met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus relatief laag.
Meer informatieHelmplicht snorfietsen
Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.
Meer informatieVerzekerd bij overlijden
Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse mensen heeft op dit moment geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend samenwonende Nederlanders met een hypotheek.
Meer informatieWassen zonder krassen
De zelfreinigende auto is in aantocht. Een vuilafstotende laklaag moet wassen overbodig maken. Maar tot die tijd moeten autobezitters nog wat meer moeite doen voor een schone auto. ‘Wassen zonder krassen’, bijna iedere wasstraat maakt gebruik van deze leus. Toch kent iedereen, die zijn auto weleens in een wasstraat laat reinigen, de bordjes die iedere aansprakelijkheid van de autowasserette uit moeten sluiten. Meestal in de trant van de directie is niet "aansprakelijk" voor enige schade aan uw voertuig’. Maar wat nu als u toch schade aan uw voertuig heeft na een wasbeurt? Kunt u in dat geval een vergoeding van de autowasserette eisen?
Meer informatieLagere autopremie?
Het coronavirus hakt er financieel behoorlijk in voor ondernemingen en particulieren. Het werk voor schadeherstelbedrijven droogt langzaam op omdat we minder autorijden en dus minder schades veroorzaken. Een logisch gevolg hiervan is dat verzekeraars minder schades hoeven uit te keren. Houden verzekeraars nu premies over en krijgen de verzekeringnemers geld terug of zit er een premieverlaging aan te komen?
Meer informatieSamenwerking met KNMI
Storm, hagel en sneeuw zorgden de laatste jaren voor honderden miljoenen aan schade in Nederland. Door klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden alleen maar vaker voorkomen. Om ondernemers en particulieren effectiever te kunnen waarschuwen, slaat het Verbond van Verzekeraars de handen ineen met het KNMI.
Meer informatieMaak goede afspraken
Nog steeds heeft driekwart van de Nederlanders geen of nauwelijks afspraken gemaakt over de financiële consequenties van relatiebeëindiging. Volgens recent onderzoek staat momenteel slechts elf procent van de mensen met een hypotheek tijdens de aanschaf van het huis stil bij een onverhoopte relatiebreuk. Dat is ondanks de coronasituatie minder dan in eerder onderzoek.
Meer informatieVrijstelling APK
Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden. Voor historische voertuigen van voor 1 januari 1960 gold al een vrijstelling van de APK-plicht. Vanaf 1 januari 2021 gaat het niet meer om de ‘geboortedatum’van het voertuig, maar om de leeftijd van 50 jaar of ouder. De APK blijft verplicht voor oude taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen (gevaarlijke stoffen), vanwege de functie van dit type voertuigen.
Meer informatieGeldfit zakelijk
Naast consumenten kunnen straks ook ondernemers gebruik maken van een dienst die hen ondersteunt bij financiële problemen: Geldfit Zakelijk. Dat betekent dat banken en verzekeraars ondernemers die dreigen in problematische schulden terecht te komen op het spoor gaan zetten naar passende hulp.
Meer informatieLaagterecord
De hypotheekmarkt lijkt immuun voor het coronavirus want geldverstrekkers verlagen massaal de hypotheekrente. Het totaalgemiddelde stevent af op een nieuw laagterecord. De afgelopen twee weken hebben bijna alle aanbieders de tarieven verlaagd, waaronder alle grote namen. Onder die grote namen rekenen we ABN Amro, Rabobank, ING, SNS, Aegon, NN, Munt en ASR. Het aantal renteaanpassingen deze week komt zelfs in de top 5 van de weken met het hoogste aantal rentewijzigingen van de laatste vijf jaar.
Meer informatieWerken vanaf kantoor
Net als het kabinet versoepelen wij onze maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Wij hervatten gefaseerd het werken vanaf kantoor. Dat betekent ook dat wij u weer mogen ontvangen op kantoor. We doen dit wel alleen op afspraak. Wilt u een afspraak op kantoor, neem dan contact met ons op. Heeft u gezondheidsklachten? Dan vragen wij u om uw bezoek aan ons kantoor nog even uit te stellen. Natuurlijk zetten wij onze dienstverlening juist in deze bijzondere tijd voort. U kunt sowieso gewoon bij ons terecht met al uw vragen. We zijn bereikbaar per telefoon 088 7654045 en per mail info@dyckhaven.nl . Dank u wel voor uw begrip!
Meer informatieWaarom naverrekenen
Aan het einde van het jaar is pas bekend hoeveel medewerkers u had en wat u hen aan loon heeft betaald. Ook is dan uw omzet en (bruto) winst bekend. Door middel van de naverrekening berekent de verzekeraar dan de definitieve premie over het vorige jaar met uw definitieve gegevens.
Meer informatieUitstel is geen afstel
Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning. Voor de crisis wilde 27 procent van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is zestien procent dat nog van plan. Bijna driekwart van de huiseigenaren die zijn verduurzamingsplannen nu uitstelt, zegt dat hij zijn huis na de coronacrisis alsnog wil verduurzamen. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren.
Meer informatieAanvullend verzekerd: IXORG
Heeft u geen aanvullende verzekering in 2020? Dan loopt u risico op hoge zorgkosten bij ongevallen of ernstige blessures. Combineer daarom vandaag nog ixorg met uw basisverzekering en u bent verzekerd voor de echte risico's voor fysio en tandarts. Dit kan al vanaf €3,95 per maand!
Meer informatieThuiswerken en cyber
Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert u waar nodig voorzorgsmaatregelen te nemen als bij uw organisatie de medewerkers grotendeels thuis gaan werken vanwege het coronavirus. Het is dan van belang om aandacht te hebben voor onderstaande punten en eventueel aanvullende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het veilig verbinding kunnen maken met uw bedrijfsnetwerk.
Meer informatieKantoor gesloten
Uw en onze gezondheid is hét belangrijkste goed. De huidige omstandigheden rondom het coronavirus hebben ons doen besluiten om onze kantoren voorlopig te sluiten. Wij vinden het belangrijk om onze dienstverlening juist in deze bijzondere tijd voort te zetten. U kunt daarom nog steeds bij ons terecht met al uw vragen.
Meer informatieDe NOW-regeling
De NOW vervangt de werktijdverkorting (WTV), die wordt ingetrokken. De regeling moet zoveel mogelijk werknemers aan het werk houden, ook werknemers waarvoor de werkgever geen loondoorbetalingsplicht heeft. Werkgevers kunnen met de nieuwe regeling een aanvraag indienen voor een ‘substantiële tegemoetkoming in de loonkosten’, en hiervoor van het UWV een voorschot ontvangen. Zo kunnen werkgevers werknemers met een vast én flexibel contract in dienst houden en doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor 3 maanden aangevraagd worden, met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens 3 maanden.
Meer informatieMaak op tijd melding
Doordat het land min of meer op "slot" zit, zijn er wellicht afspraken met verzekeraars die u nu niet kan nakomen. U kunt daarbij denken aan het aanleveren van beveiligingscertificaten, taxatierapporten, aanvraagformulieren etc. Mocht het voor u niet helemaal duidelijk zijn wat er op dit moment van u wordt verwacht neem dan contact met ons op. Vanzelfsprekend bewaken wij uw dossier ook. Wij zijn continu met de verzekeraars in gesprek om te komen tot (tijdelijke) passende oplossingen voor vragen en behoeftes die momenteel spelen in de markt.
Meer informatieCorona maatregelen
Het zijn uitzonderlijke tijden. Minister-president Mark Rutte heeft maandagavond Nederland toegesproken over de coronacrisis. In zijn toespraak sprak hij van ongekende maatregelen in vredestijd. De premier beloofde ondernemers dat het kabinet zal doen wat nodig is om hen te steunen. Ook riep hij alle 17 miljoen Nederlanders op om elkaar te letten.
Klik op onderstaande link voor de maatregelen die onze organisatie genomen heeft.
Meer informatieRI&E volstrekt normaal
"Voor elk bedrijf moet het belang van een RI&E volstrekt normaal zijn. Wie dit als bedrijf niet serieus neemt en ons geen RI&E kan tonen, krijgt een boete.” Aldus de Inspectie SZW. De Inspectie SZW gaat dit jaar stevig inzetten op meer voorlichting en handhaving, vooral daar waar de risico’s zitten. Dit omdat steeds meer werknemers slachtoffer worden van een arbeidsongeval.
Meer informatieVerhoogd inbraakrisico
In de grote carnavalssteden neemt het aantal inbraken in het feestweekend gemiddeld met 72 procent toe ten opzichte van de dagen voor carnaval. Uitschieters zijn volgens de InbraakBarometer Maastricht (Mestreech) en Breda (Kielegat). Het carnavalsweekend is traditioneel in trek bij inbrekers. Het aantal inbraken ligt in die periode gemiddeld 22 procent hoger dan in de week voor carnaval. In de grootste carnavalssteden is er zelfs een verhoogd risico van 72 procent.
Meer informatieMeer vermogen
Het doorsneevermogen van Nederlandse huishoudens is in 2018 opnieuw flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De toename met 10.000 euro naar 38.400 euro kwam vooral door de stijging van de waarde van woningen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vermogens zijn nog niet op het niveau van 2008. Toen hadden huishoudens in doorsnee ruim meer dan 40.000 euro aan vermogen. Daarbij worden door het CBS ook schulden meegewogen, voor zover die zichtbaar zijn.
Meer informatiePremie verhogen mag
Centraal Beheer mocht de premie van de woonhuisverzekering verhogen van 30,13 euro naar 44,90 euro, oordeelt Kifid. Het eenzijdig wijzigen van voorwaarden en premies door verzekeraars op de verlengingsdatum van de verzekering is een met regelmaat terugkerende klacht van consumenten. De Geschillencommissie concludeert in de maandag gepubliceerde uitspraak maar weer eens dat de verzekeraar de verzekeringsvoorwaarden op de verlengingsdatum mag aanpassen als hij daar een reden voor heeft.
Meer informatieBetaal uw premie op tijd
Verzekeraars trekken de lijntjes strak als het gaat over het betalen van uw premie. Betaalt u de premie niet op tijd dan heeft dat gevolgen voor uw dekking. Verzekeraars verwachten namelijk dat de betalingsprocedure naadloos aansluit op de bepalingen in de verzekeringsvoorwaarden. In dit artikel leest u wat dat voor u betekent.
Meer informatieBestemmingswijziging
Door het verzuim om een bestemmingswijziging aan de verzekeraar(s) te melden, is alle recht op schadevergoeding vervallen. Tot dat oordeel komt de Rechtbank Rotterdam. De zaak betreft een pand dat op 27 mei 2017 verloren ging door brand. De eiseres verwierf het pand in 1992 en verbouwde het tot hotel. Per 10 november 2010 werd het gebouw verhuurd aan Max Bögl, een Duits aannemersbedrijf dat betrokken was bij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en slaapplaatsen nodig had voor zijn werklieden.
Meer informatieWinterstop of zomertijd?
Wanneer u uw motor of oldtimer niet gebruikt in de winter dan hoeft u deze niet het hele jaar door te verzekeren tegen alle risico's. De premie van uw verzekering is berekend op basis van de periode waarin u daadwerkelijk rijdt. De winterstopperiode geldt van 1 december tot 1 maart. Wanneer u voor de Winterstop kiest dan is uw motor of oldtimer in die periode niet verzekerd.
Meer informatieBrandveiligheid
Brand is een veelvoorkomende oorzaak van schade aan bedrijfspanden. Een foutieve aanleg van de elektrische installatie of slecht onderhoud is hier vaak de oorzaak van. Door middel van een clausule op de verzekeringspolis, verplichten verzekeraars klanten met grotere risico’s op dit gebied hun elektrische installatie regelmatig te laten onderhouden.
Meer informatieOverlijdensrisicoverzekering
Door wijzigingen van het klimaat, de toename van dure gevoelige goederen (zoals smartphones) en de stijging van reparatiekosten, zien we dat de premie van bijvoorbeeld woonverzekeringen en autoverzekeringen behoorlijk gestegen is. Dit geldt niet voor de premie van een overlijdensrisicoverzekering.
Meer informatieHoudbaarheidsdatum valhelm
Op een helm staat geen houdbaarheidsdatum. Het is daarom niet gek dat veel mensen denken dat een helm oneindig lang meegaat als je er nooit een ongeval mee hebt gehad. Volgens fabrikanten is dit echter niet het geval, zij adviseren om een nieuwe helm te kopen en uw oude helm weg te doen als deze 3 tot 5 jaar oud is.
Meer informatie75% stijging zorgpremies
Verzekerden die geen gebruikmaken van hun basiszorgverzekering betalen komend jaar bijna 75% meer dan 13 jaar geleden bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Mensen die hun volledige verplichte eigen risico nodig hebben, zijn 68% meer kwijt dan in 2006. Komend jaar stijgen de premies voor basisverzekeringen met alleen het verplicht eigen risico met gemiddeld 5,6%.
Meer informatieOuderwets detectivewerk
Hoe stel je vast of een kunstwerk echt van de hand van een groot kunstenaar is? Natuurlijk moeten de materialen kloppen en moet ook de ‘hand’ van de meester te herkennen zijn. Maar hoe bewijs je onomstotelijk dat het werk authentiek is? Met ‘ouderwets’ detectivewerk, zo blijkt uit het verhaal van senior onderzoeker Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum.
Meer informatieVoordeurslot niet veilig
Meer dan de helft (56,1 procent) van de voordeuren in Nederland zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Inbrekers breken binnen een minuut dit soort sloten open. Voor het steviger beslag zonder goede beveiliging gebruiken criminelen het zogeheten cilindertrekken. Het kost niet meer dan twee tot drie minuten tijd om zo’n slot open te breken.
Meer informatieHet zal u maar gebeuren
Niets vermoedend opent u 's morgens uw mail. In uw inbox staat een mail van iemand die uw klantgegevens heeft gestolen. U wordt geacht binnen 30 minuten te reageren en een vergoeding te betalen. Als u dat niet doet, worden uw klant gegevens op het darkweb geplaatst. Onzin? Was het maar waar. Dit soort bedreigingen en afpersingen zijn helaas aan de orde van de dag.
Meer informatieRobotisering een bedreiging?
Ruim 40 procent van de Nederlanders ziet robotisering als een serieuze bedreiging van hun functie. Zij denken dat robots hen (gedeeltelijk) gaan vervangen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tentoo onder bijna 1.500 Nederlanders.58 procent van de Nederlanders geeft aan liever persoonlijk contact te hebben dan een snelle en correcte dienstverlening.
Meer informatieOvergangsregeling oldtimer
Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling Oldtimer voor de motorrijtuigenbelasting, mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. In deze periode kunt u de verzekering niet schorsen of tijdelijk stopzetten. Loopt de verzekering al langer dan 1 jaar, dan kunt u de verzekering beëindigen. Maar dan is er ook geen dekking voor diefstal of brand.
Meer informatieBrandveiligheid
De brandveiligheid van seniorencomplexen kan flink worden verbeterd. In de aanloop naar het algemeen overleg Bouwregelgeving en energiebesparing, donderdagmiddag in de Tweede Kamer, heeft het Verbond van Verzekeraars adviezen aangedragen.
Meer informatieTevreden over financiën
73 procent van de mannen in Nederland zegt tevreden te zijn over hoe zijn partner met geld omgaat. Van de vrouwen is 67 procent hierover tevreden en vindt 9 procent dat haar partner slecht met geld omgaat. Van de stellen is 40 procent het over geldzaken niet altijd met elkaar eens. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ziet dat vrouwen bewuster met geld omgaan dan mannen.
Meer informatieNIEUWE App!
Graag informeren wij u over de Zekerheden app! De Zekerheden app biedt u altijd en overal inzicht in uw verzekeringsgegevens. Met de app kunt u uw polissen inzien, heeft u altijd de beschikking over uw groene kaart en kunt u schades eenvoudig melden. De Zekerheden app komt in de plaats van de bestaande Dyckhaven app en biedt tal van functionaliteiten.
Meer informatieOnafhankelijk Schadeherstel
De Stichting Onafhankelijk Schadeherstel zet zich in voor autoschadeherstelbedrijven welke geen samenwerkingsverbanden met verzekeraars hebben, en waarbij integriteit, kwaliteit en lokale betrokkenheid op een hoog niveau staan. Door te werken volgens een aantal duidelijke richtlijnen wil de stichting benadrukken dat de aangesloten onafhankelijke schadebedrijven een aantrekkelijk alternatief zijn voor bij verzekeraars aangesloten schadeherstelbedrijven, voor de consument, maar ook voor de verzekeraar en tussenpersoon.
Meer informatieSchorsen van uw auto
Mocht u van plan zijn om uw auto of motorfiets voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK tijdelijk stopzetten. Het schorsen van uw auto is eenvoudig te doen maar er gelden wel regels. Want wanneer het kenteken van de auto niet is geschorst krijgt u gewoon een boete voor het niet naleven van de verplichtingen
Meer informatieWijzigingen APK?
U kent vast het moment dat de brief van het RDW weer op de mat valt. De jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring) komt er weer aan! Een vervelend moment? Of juist fijn dat uw auto weer een check krijgt? De regels van deze APK gaan wellicht in 2018 veranderen. De gemiddelde leeftijd van het Nederlands wagenpark wordt steeds ouder.
Meer informatieWinterbanden
Nog heel even en de winterse toestanden beginnen weer. In Nederland is het rijden op winterbanden nuttig maar (nog) niet verplicht. Maar bij winterse omstandigheden is het gebruik van banden met wintereigenschappen in bijvoorbeeld Duitsland verplicht
Meer informatieMisvatting SVI
Het is een misvatting dat een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) alleen voor de passagiers is. In reacties op het bespreken van deze verzekeringsvorm wordt vaak gemeld dat de bestuurder altijd alleen in de auto zit en deze geen passagiers meeneemt.
Meer informatieBonus of malus
Aan de voordeur lijkt het afsluiten van een autoverzekering zo makkelijk. U vult wat variabelen in, de computer begint te rekenen en binnen enkele seconden heeft u het aanbod in de mail staan. U bent verrast door het gemak, de presentatie en vaak ook nog eens door de lage premie. Maar is goedkoop duurkoop of klopt het echt allemaal?
Meer informatiePakketverzekering
Kent u het unieke verzekeringspakket van Dyckhaven Verzekeringen al? De laatste jaren is het verzekeringspakket steeds populairder geworden. Dit is niet vreemd aangezien de premieopslag en administratieve kosten bij een pakketverzekering maar 1 keer worden doorberekend. Daarnaast zijn er geen overlappingen, krijgt u maar 1 nota thuisgestuurd en voor alle verzekeringen heeft u 1 aanspreekpunt. Ook kunt u het paket eenvoudig bekijken in onze Zekerheden app.
Meer informatieZorgverzekering 2018
De zorgverzekering 2018 zal weer veranderen. Niet alleen de premie stijgt, ook de dekkingen en voorwaarden uit de basisverzekering worden aangepast. Tijdens Prinsjesdag werden vandaag de belangrijkste wijzigingen bekend gemaakt. De zorgverzekeraars hebben bijna twee maanden de tijd om hun premies bekend te maken. Vanaf half november 2017 kunt u overstappen van zorgverzekering.
Meer informatieNationale Nederlanden draagt deel portefeuille over aan Dyckhaven Verzekeringen
Per 1 december 2016 draagt Nationale Nederlanden een deel van haar portefeuille over aan Dyckhaven Verzekeringen.
Nationale Nederlanden vindt het belangrijk dat haar klanten nu én in de toekomst goed verzekerd zijn. Een adviseur kan daarbij helpen. Voor de verzekeringen die overgedragen worden heeft u bij Nationale Nederlanden geen adviseur meer. Daarom draagt Nationale Nederlanden het beheer van deze verzekeringen over aan Dyckhaven Verzekeringen.
Indien uw verzekering overgedragen wordt, ontvangt u van Nationale Nederlanden een brief met alle informatie.
Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-7654045 of per mail via info@dyckhaven.nl.
Meer informatie