Nieuwsberichten

Huissleutel kwijt

01-03-2023

Uw huissleutels zijn voor inbrekers goud waard. Keert de inboedelverzekering in dat geval uit? Het overkomt iedereen weleens of zelfs vaak. U bent een van de huissleutels kwijt. Meestal komt de sleutel wel weer terecht, maar wat als dat niet het geval is? Een huissleutel, daar gaat u voorzichtig mee om. Als de sleutel in verkeerde handen komt, geeft u anderen de mogelijkheid om zeer eenvoudig uw huis binnen te komen.

Meer informatie

Prijsstijging neemt verder af

25-02-2023
Bestaande koopwoningen waren in januari 1,1 procent duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 2,7 procent. Het is de laagste prijsstijging jaar op jaar in bijna negen jaar. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. Het Kadaster maakt bekend dat het in januari 13.126 woningtransacties registreerde. Dat is 6,6 procent minder dan een jaar eerder. De gemiddelde transactieprijs van een woning was in januari 424.681 euro.
Meer informatie

Helmplicht

02-01-2023

Alle snorfietsers en eventuele passagiers moeten vanaf 1 januari 2023 verplicht een helm dragen. De verwachting is dat hiermee het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden onder snorfietsers omlaag gaat. Een snorfiets mag maximaal 25 kilometer per uur rijden en is te herkennen aan een blauwe kentekenplaat.

Meer informatie

Stijgende hypotheekrente

10-10-2022

Blijven de rentes op korte termijn stijgen of gaan ze juist dalen of stabiliseren? De ontwikkelingen van de rente zijn waarschijnlijk medebepalend voor of u wel of geen hypotheek afsluit. Want is het nu een goed moment om uw hypotheek over te sluiten of kunt u dat beter laten zitten? Is het zinvol om u rente vast te zetten of juist niet?

Meer informatie

Zorgpremie 2023

28-09-2022

Traditiegetrouw als eerste heeft DSW Zorgverzekeraar de nieuwe premie van de basisverzekering bekendgemaakt. De premie bedraagt in 2023 op maandbasis 137,50 euro en op jaarbasis 1.650 euro. De premie 2022 bedroeg 127,75 euro op maandbasis en 1.533 euro op jaarbasis.Dat is op jaarbasis een verhoging 117 euro.

Meer informatie

Prinsjesdag 2022

24-09-2022

Elk jaar wordt op Prinsjesdag de Miljoenennota gepresenteerd. Hierin staan de belangrijkste plannen voor het komende jaar. Hoe zit het met de koopkracht en wat verandert er voor u als consument in 2023? Wij hebben het vooru op een rijtje gezet.

Meer informatie

Samenwonen

26-08-2022

Het samenwonen heeft op meerdere manieren invloed op uw financiën. Waar moet u op letten en wat moet u vooral niet vergeten om te regelen? Samen in één huis wonen heeft op meerdere vlakken invloed op uw geldzaken. De notaris kan het nodige voor u regelen, maar er is meer.

Meer informatie

Asbestschade verzekerd?

15-08-2022

Heeft u  nog een dak van asbest op uw schuurtje of garage? Bij brand of storm kunt u voor de kosten komen te staan. Veel garages en schuurtjes hebben nog asbest op het dak. Heeft u dat ook nog? Op termijn moet u hiervan af. Bij bijvoorbeeld een brand kunnen de kosten door asbest hoog oplopen. Het is nog maar de vraag of de opstalverzekeraar deze kosten draagt. En als de verzekeraar het niet vergoedt, zijn de kosten dan op u te verhalen?

Meer informatie

De uitvaartverzekering

09-08-2022

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van uw crematie of begrafenis, zoals de kist, bloemen en de afscheidsplechtigheid. Zo helpt u uw nabestaanden bij het regelen van een mooi afscheid. Een crematie of begrafenis kost al gauw meer dan 7.500 euro. Lang niet iedereen kan dit uit eigen zak betalen. Een uitvaartverzekering neemt deze financiële zorg uit handen. In dit artikel geven we u een aantal interessante inzichten die u kunnen helpen bij het selecteren van een passende verzekering.

Meer informatie

De reisverzekering

11-07-2022

Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn.

Meer informatie

Op de step

29-06-2022

Hoewel u de elektrische step in Nederland al regelmatig voorbij ziet komen, zijn niet alle e-steps goedgekeurd voor de openbare weg. U mag alleen de weg op wanneer de step door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de RDW is aangewezen als bijzondere bromfiets. Het gebruik van een elektrische step op de openbare weg is in de regel niet toegestaan. Dit betekent dat u enkel op privéterrein, zoals in uw tuin of op een oprit, gebruik mag maken van een elektrische step. Nagenoeg alle e-steps die u op straat ziet rijden, zijn officieel verboden. Controleer daarom altijd vooraf bij de verkoper of de e-step gekeurd is.

Meer informatie

Hoe zegt u een vezekering op?

22-06-2022

In het verleden golden er strikte regels bij het opzeggen van een verzekering. Je moest twee of drie maanden voor de contractvervaldatum de verzekering opzeggen. Anders moest je weer een jaar (of langer)  wachten om de verzekering op te kunnen zeggen. Gelukkig is het tegenwoordig beter geregeld. Voor verschillende verzekeringsvormen gelden verschillende regels voor het beëindigen van de verzekering. Wij zullen eerst de regels uitleggen voor het opzeggen van een schadeverzekering.

Meer informatie

Echtscheiding en lening

15-06-2022

Bij een scheiding moet er ook een oplossing komen voor een eventuele lening. Wat kunnen u en uw partner ermee en hoe regelt u dat ? U heeft samen met uw partner ooit een lening afgesloten om uitgaven te financieren waarvoor het geld niet op de spaarrekening stond. Bij een echtscheiding kan deze lening een probleem geven. Bij een huwelijk in gemeenschap van goederen is de lening een gezamenlijk probleem. Ieder is eigenaar van de helft van de lening. Kan een van beiden de lening op naam krijgen of is splitsen de best mogelijke optie?

Meer informatie

Zwakkere verkeersdeelnemers

08-06-2022

Onze adviseurs zijn dagelijks op de weg en regelmatig zien wij gevaarlijke situaties. Steeds vaker zien wij gestuntel met mobiele telefoons waardoor automoblisten van hun eigen weghelft raken of nog erger, een ongeluk veroorzaken doordat er geen of onvoldoende aandacht voor het verkeer is. De overheid heeft strenge maatregelen doorgevoerd maar de resultaten daarvan zien wij nog niet terug. Een ander voorbeeld is het agressieve gedrag van automobilisten richting (onvoorzichtige) fietsers. Ondanks het feit dat het vaak de "schuld" van de fietser is, wordt u als gemotoriseerde weggebruiker aansprakelijk gehouden. Dus ook als het de schuld van de fietser zelf is. Dit staat omschreven in artikel 185 van de Wegenverkeerswet.

Meer informatie

Wij gaan verhuizen!

01-06-2022

Na maanden van intensief zoeken hebben we eindelijk onze nieuwe locatie gevonden! Met ingang van 13 juni 2022 verhuizen wij samen met onze business partner Acura naar Petterlaarpark 110 in 's- Hertogenbosch. Ons postadres en telefoonnummer blijven voorlopig ongewijzigd.

Meer informatie

Doorlopend of kortlopend

16-05-2022

Een kortlopende of aflopende reisverzekering sluit u af voor de duur van een reis. Per reis kunt u de afweging maken om wel of niet een reisverzekering af te sluiten. En welke dekking nodig is. Deze reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. Een doorlopende reisverzekering dekt alle reizen het hele jaar door en dat is best handig. Een ander voordeel is dat ook de (onverwachte) weekendjes weg verzekerd zijn.

Meer informatie

Premiestijging autoverzekering

09-05-2022

Door een claim op de autoverzekering kan de premie stijgen. Hoe sterk stijgt de premie? Schade claimen op de autoverzekering kan zorgen voor een forse stijging van de premie. Welke claims kosten u schadevrije jaren? Verzekeraars laten de hoogte van de premie van de autoverzekering sterk afhangen van de opgebouwde schadevrije jaren. Het wel of niet hebben van schadevrije jaren maakt een groot verschil voor de premie. Door het claimen van een schade op de autoverzekering kunt u de opgebouwde jaren weer verliezen. U bouwt ze langzaam op, maar bij schade kunt u in één keer vijf schadevrije jaren verliezen.

Meer informatie

De overlijdensrisicoverzekering

29-04-2022

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) dek je het financiële risico van overlijden af tijdens de looptijd van de verzekering. Overlijd je vóór de einddatum van de polis, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit aan je nabestaanden. Zolang partners in goede gezondheid verkeren, wordt er niet nagedacht over de financiële gevolgen van het overlijden.  Let op! Een hypotheekvrij huis is niet voldoende.

Meer informatie

Rookmelders verplicht

10-04-2022

De afgelopen periode is het regelmatig in het nieuws geweest. Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwe woningen, maar ook voor bestaande bouw. Deze nieuwe wetgeving houdt in dat in iedere woning in Nederland, op elke verdieping waar gewoond wordt, een rookmelder moet hangen. Heeft dit invloed op de branddekking van uw woonhuisverzekering? Een kleine meerderheid denkt van niet. Hoe werkt een rookmelder eigenlijk? Wat houdt de verplichting precies in? En heeft het nu wel of geen invloed?

Meer informatie

Met een slok op

04-04-2022

Dat kan toch makkelijk met een glas wijn of bier achter het stuur van de auto of scooter? De ervaring leert dat er veel mensen zijn die daar zo over denken en vaak blijft het dan niet bij één of twee glazen… Misschien is het zo dat er mensen zijn die nog prima kunnen rijden na het drinken van alcohol?Vanuit de wet is een promillage vastgesteld van 0,5 procent, wat ongeveer gelijk staat aan twee glazen alcohol.Voor bestuurders die korter dan 5 jaar hun rijbewijs hebben, geldt een limiet van 0,2 promille (88 Ugl). Aan dit percentage zit u zo: mannen na ongeveer 1 glas alcohol en vrouwen al bij minder dan 1 glas. Maar hoe zit het eigenlijk met de dekking van de motorrijtuigenverzekering?

Meer informatie

GuardWing safety blanket

01-03-2022

Pech onderweg? Met de GuardWing safety blanket wacht je veilig op hulp! En je staat ook meteen warm en droog te wachten. Wel zo fijn! Een dagje weg, op zomervakantie naar Italië of wintersport naar Oostenrijk…en dan pech krijgen onderweg? Dat is niet te hopen! Maar als het dan toch zo is, ben jij blij dat je deze deken in je auto hebt. Want dan wacht je veilig én comfortabel.

Meer informatie

Ruim 500 miljoen stormschade

01-03-2022

Volgens de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars komt de verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door Dudley, Eunice en Franklin uit op minimaal 500 miljoen euro. Verzekeraars ontvangen recordaantallen schademeldingen door deze stormen en verwachten nog veel gevolgschade. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Nederlanders zijn in de regel goed verzekerd tegen schade door stormen. Dit geldt voor alles dat vastzit aan de woning, de inhoud van de woning en voor schuttingen. Woonverzekeraars hanteren wel vaak een eigen risico. Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.

Meer informatie

Camper verhuren

01-03-2022

Een camper verhuren aan particulieren? Dit kan financieel heel interessant zijn, maar dan moeten wel een aantal zaken goed geregeld worden. Houd er rekening mee dat een camper verhuren vrij arbeidsintensief is. De verhuurder moet bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op een website, de sleutels overhandigen, betalingen regelen, de camper na afloop van elke verhuurperiode checken op schade en eventuele schade herstellen en aangeven bij de verzekeraar. Een goed huurcontract opstellen is ook belangrijk. Minstens net zo belangrijk is er voor te zorgen dat de verzekering op orde is!

Meer informatie

Verzekeringen en Oekraine

28-02-2022

De situatie in Rusland en Oekraïne heeft effect op uw verzekeringen en dekkingen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw adviseur. We helpen u graag.

Meer informatie

Toename woningtransacties

10-01-2022

Voorlopig blijft de lage hypotheekrente de woningprijs opjagen, denkt ABN Amro. “Onze prijsraming voor is dit jaar is plus 12,5 procent en voor volgend jaar plus vijf procent.” Het aantal transacties kan na een daling van tien procent dit jaar volgend jaar weer stijgen met vijf procent, denkt de bank.

Meer informatie

Conservatrix minder verlies

22-11-2021

De 71.000 polishouders van de failliete levensverzekeraar Conservatrix lijden minder verlies op hun uitkeringen dan verwacht. Hielden de curatoren eerder rekening met een zogenaamde afslag van 40 procent, nu is dat bijgesteld naar 20 procent. Dit meldt het FD. Een en ander is afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Reden voor de bijstelling is dat er in de eerste negen maanden van dit jaar een winst is gemaakt van 55 miljoen euro. De helft van dit bedrag is het gevolg van goede beleggingen, de andere helft is van boekhoudkundige aard.

Meer informatie

Vraag naar winterbanden

11-11-2021
Er zijn de afgelopen jaren hele grote sprongen gemaakt als het gaat om de ontwikkeling van de auto, maar sommige dingen zijn nog gewoon hetzelfde gebleven. Gedoe met zomer- en winterbanden bijvoorbeeld. Natuurlijk is er de all-seasonband en die wordt steeds populairder, maar het blijft een compromis.
Er zijn dus nog altijd veel mensen die rond deze tijd zoetjesaan gaan kijken voor winterrubber. Sterker nog: het lijkt erop dat het er meer dan ooit zijn. Marktplaats zag namelijk het aantal zoekopdrachten naar winterbanden door het dak gaan.
Meer informatie

Blijf wakker tijdens het rijden

11-07-2021

U bent aan het autorijden en merkt dat u moeite hebt met wakker blijven. U begint vermoeide ogen te krijgen, hebt moeite met focussen of bent aan het dagdromen. Het kan gevaarlijk zijn om achter het stuur te zitten wanneer u moe bent. U bent minder alert en hebt een minder goed reactievermogen. Het is daarom verstandiger om alleen te rijden als u goed fit bent, maar misschien zit er niets anders op dan toch naar huis te rijden. Graag geven we een aantal goede tips om wakker te blijven in de auto.

Meer informatie

Conservatrix failliet

30-06-2021

Nu Conservatrix failliet is verklaard is juridisch gezien de curator aan zet. In tegenstelling tot banken geldt er voor verzekeraars geen garantiestelsel. Wel is de in 2019 in werking getreden Wet herstel en afwikkeling van verzekeraars erop gericht de belangen van polishouders te beschermen. Zo zijn polishouders als schuldeiser hoog (zelfs boven de fiscus) gerangschikt en mag de curator ook tijdens de afwikkeling van het faillissement tussentijds bedragen uitkeren aan polishouders. Daarnaast heeft de curator de mogelijkheid om verzekeringen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan een andere verzekeraar. Dat zou betekenen dat polishouders niet elders een nieuwe verzekering hoeven te sluiten.

Meer informatie

Lithium-ionbatterijen

28-06-2021

Lithium-ionbatterijen zijn de meest voorkomende batterijen in ons dagelijks leven. Je vindt ze in elektrische fietsen, smartphones, powerbanks en auto's. Volgens Brandweer Nederland heeft ieder huishouden gemiddeld 125 van deze batterijen. Het gebruik van dit soort batterijen is niet zonder risico. Ze kunnen oververhit raken en in brand vliegen. Dit gebeurt tijdens het opladen, door het gebruik van niet-originele opladers en bij overladen of beschadigingen. Hoe ga je veilig met deze batterijen om? 

Meer informatie

Gevolgschade uitlenen auto

01-06-2021

Ruim de helft van de autobezitters die zijn auto weleens aan een ander meegeeft, weet niet hoe het zit met de verzekering als er schade wordt gereden door de lener. Daardoor riskeren auto-uitleners bij schade onbewust kosten die kunnen oplopen tot wel 290 euro per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van onder 1.000 respondenten. Volgens het onderzoek zijn mensen zich er vaak niet van bewust dat degene die de auto leent altijd verzekerd is via de autoverzekering van de autobezitter. Een kwart van de Nederlandse auto-uitleners denkt zelfs dat degene die de auto leent, verzekerd moet zijn.

Meer informatie

Einde levensloopregeling

01-06-2021

Per 1 november 2021 eindigt de levensloopregeling. De spaarinstelling waar uw levensloopregeling loopt betaalt op dat moment uw levensloopsaldo uit en stort het op uw rekening, onder inhouding van loonheffing. Het is goed om nu al te kijken wat u met uw levensloopsaldo wilt en kunt. U kunt namelijk uw levensloopsaldo nu nog zelf opnemen en ‘activeren’voordat het op 1 november op uw rekening wordt gestort. Wilt u uw levensloop saldo nog omzetten in verlof? Wilt u kijken naar de mogelijkheid om uw saldo te gebruiken om extra voor uw pensioen te sparen? Of kunt u het saldo gebruiken om extra premie te storten op uw lijfrente? Keuze genoeg, maar welke maakt u?

Meer informatie

Grootste claim ooit

01-06-2021

Als de Olympische Spelen in Tokio worden afgelast, krijgt de verzekeringsindustrie naar verwachting ruim €2 miljard aan claims voor de kiezen. Dat zou de grootste schadepost ooit op annuleringsgebied zijn. Website Reinsurance News peilde bij herverzekeraars en makelaars wat hun verwachtingen waren met betrekking tot het sportevenement. Door oplopende coronabesmettingen in Japan wordt de roep om afgelasting steeds luider. Meer dan de helft van de verzekeraars (56%) verwacht dat de Olympische Spelen dit jaar niet doorgaan. Verzekeringsmakelaar Gallagher heeft becijferd dat het afgelasten van het evenement voor meer dan 2 miljard euro schade zal opleveren.

Meer informatie

Ziek door Corona

01-06-2021

Van alle werknemers gaf in 2020 ruim twee procent aan te hebben verzuimd met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus (zoals klachten aan luchtwegen en verkoudheidsklachten), en dat dit is bevestigd met een test. Van alle bedrijfstakken was de groep werknemers die verzuimde vanwege coronaklachten met bijna vier procent het grootst in de zorg. Ook in het onderwijs en in de handel was dit met drie procent bovengemiddeld hoog. In de landbouw, de informatie en communicatie, en bij financiële instellingen (alle een procent) was het verzuim met klachten die werden veroorzaakt door het coronavirus relatief laag.

Meer informatie

Helmplicht snorfietsen

01-06-2021

Alle snorfietsers moeten vanaf 1 juli 2022 verplicht een helm dragen. De ministerraad heeft er mee ingestemd dat minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dit voorstel aan de Tweede Kamer zendt.

Meer informatie

Verzekerd bij overlijden

29-03-2021

Bijna een kwart (24 procent) van de Nederlandse mensen heeft op dit moment geen overlijdensrisicoverzekering afgesloten. Dat blijkt uit onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend samenwonende Nederlanders met een hypotheek.

Meer informatie

Wassen zonder krassen

25-03-2021

De zelfreinigende auto is in aantocht. Een vuilafstotende laklaag moet wassen overbodig maken. Maar tot die tijd moeten autobezitters nog wat meer moeite doen voor een schone auto. ‘Wassen zonder krassen’, bijna iedere wasstraat maakt gebruik van deze leus. Toch kent iedereen, die zijn auto weleens in een wasstraat laat reinigen, de bordjes die iedere aansprakelijkheid van de autowasserette uit moeten sluiten. Meestal in de trant van de directie is niet "aansprakelijk" voor enige schade aan uw voertuig’. Maar wat nu als u toch schade aan uw voertuig heeft na een wasbeurt? Kunt u in dat geval een vergoeding van de autowasserette eisen?

Meer informatie

Lagere autopremie?

01-03-2021

Het coronavirus hakt er financieel behoorlijk in voor ondernemingen en particulieren. Het werk voor schadeherstelbedrijven droogt langzaam op omdat we minder autorijden en dus minder schades veroorzaken. Een logisch gevolg hiervan is dat verzekeraars minder schades hoeven uit te keren. Houden verzekeraars nu premies over en krijgen de verzekeringnemers geld terug of zit er een premieverlaging aan te komen?

Meer informatie

Samenwerking met KNMI

01-03-2021

Storm, hagel en sneeuw zorgden de laatste jaren voor honderden miljoenen aan schade in Nederland. Door klimaatverandering zullen extreme weersomstandigheden alleen maar vaker voorkomen. Om ondernemers en particulieren effectiever te kunnen waarschuwen, slaat het Verbond van Verzekeraars de handen ineen met het KNMI.

Meer informatie

Maak goede afspraken

17-01-2021

Nog steeds heeft driekwart van de Nederlanders geen of nauwelijks afspraken gemaakt over de financiële consequenties van relatiebeëindiging. Volgens recent onderzoek staat momenteel slechts elf procent van de mensen met een hypotheek tijdens de aanschaf van het huis stil bij een onverhoopte relatiebreuk. Dat is ondanks de coronasituatie minder dan in eerder onderzoek.

Meer informatie

Vrijstelling APK

15-12-2020

Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven vanaf 1 januari 2021 niet meer verplicht APK gekeurd te worden. Voor historische voertuigen van voor 1 januari 1960 gold al een vrijstelling van de APK-plicht. Vanaf 1 januari 2021 gaat het niet meer om de ‘geboortedatum’van het voertuig, maar om de leeftijd van 50 jaar of ouder. De APK blijft verplicht voor oude taxi’s, ov-auto’s en ADR-voertuigen (gevaarlijke stoffen), vanwege de functie van dit type voertuigen.

Meer informatie

Geldfit zakelijk

12-10-2020

Naast consumenten kunnen straks ook ondernemers gebruik maken van een dienst die hen ondersteunt bij financiële problemen: Geldfit Zakelijk. Dat betekent dat banken en verzekeraars ondernemers die dreigen in problematische schulden terecht te komen op het spoor gaan zetten naar passende hulp.

Meer informatie

Laagterecord

25-09-2020

De hypotheekmarkt lijkt immuun voor het coronavirus want geldverstrekkers verlagen massaal de hypotheekrente. Het totaalgemiddelde stevent af op een nieuw laagterecord. De afgelopen twee weken hebben bijna alle aanbieders de tarieven verlaagd, waaronder alle grote namen. Onder die grote namen rekenen we ABN Amro, Rabobank, ING, SNS, Aegon, NN, Munt en ASR. Het aantal renteaanpassingen deze week komt zelfs in de top 5 van de weken met het hoogste aantal rentewijzigingen van de laatste vijf jaar.

Meer informatie

Werken vanaf kantoor

01-09-2020

Net als het kabinet versoepelen wij onze maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Wij hervatten gefaseerd het werken vanaf kantoor. Dat betekent ook dat wij u weer mogen ontvangen op kantoor. We doen dit wel alleen op afspraak. Wilt u een afspraak op kantoor, neem dan contact met ons op. Heeft u gezondheidsklachten? Dan vragen wij u om uw bezoek aan ons kantoor nog even uit te stellen. Natuurlijk zetten wij onze dienstverlening juist in deze bijzondere tijd voort. U kunt sowieso gewoon bij ons terecht met al uw vragen. We zijn bereikbaar per telefoon 088 7654045 en per mail info@dyckhaven.nl .  Dank u wel voor uw begrip!

Meer informatie

Waarom naverrekenen

08-05-2020

Aan het einde van het jaar is pas bekend hoeveel medewerkers u had en wat u hen aan loon heeft betaald. Ook is dan uw omzet en (bruto) winst bekend. Door middel van de naverrekening berekent de verzekeraar dan de definitieve premie over het vorige jaar met uw definitieve gegevens.

Meer informatie

Uitstel is geen afstel

10-04-2020

Huiseigenaren wachten door de coronacrisis met het verduurzamen van hun woning. Voor de crisis wilde 27 procent van de huiseigenaren hun woning verduurzamen, nu is zestien procent dat nog van plan. Bijna driekwart van de huiseigenaren die zijn verduurzamingsplannen nu uitstelt, zegt dat hij zijn huis na de coronacrisis alsnog wil verduurzamen. Dit blijkt uit een peiling van Vereniging Eigen Huis onder 1.145 huiseigenaren.

Meer informatie

Aanvullend verzekerd: IXORG

06-04-2020

Heeft u geen aanvullende verzekering in 2020? Dan loopt u risico op hoge zorgkosten bij ongevallen of ernstige blessures. Combineer daarom vandaag nog ixorg met uw basisverzekering en u bent verzekerd voor de echte risico's voor fysio en tandarts. Dit kan al vanaf €3,95 per maand!

Meer informatie

Thuiswerken en cyber

31-03-2020

Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid adviseert u waar nodig voorzorgsmaatregelen te nemen als bij uw organisatie de medewerkers grotendeels thuis gaan werken vanwege het coronavirus. Het is dan van belang om aandacht te hebben voor onderstaande punten en eventueel aanvullende maatregelen te treffen. Denk hierbij aan het veilig verbinding kunnen maken met uw bedrijfsnetwerk.

Meer informatie

Kantoor gesloten

30-03-2020

Uw en onze gezondheid is hét belangrijkste goed. De huidige omstandigheden rondom het coronavirus hebben ons doen besluiten om onze kantoren voorlopig te sluiten. Wij vinden het belangrijk om onze dienstverlening juist in deze bijzondere tijd voort te zetten. U kunt daarom nog steeds bij ons terecht met al uw vragen.

Meer informatie

De NOW-regeling

30-03-2020

De NOW vervangt de werktijdverkorting (WTV), die wordt ingetrokken. De regeling moet zoveel mogelijk werknemers aan het werk houden, ook werknemers waarvoor de werkgever geen loondoorbetalingsplicht heeft. Werkgevers kunnen met de nieuwe regeling een aanvraag indienen voor een ‘substantiële tegemoetkoming in de loonkosten’, en hiervoor van het UWV een voorschot ontvangen. Zo kunnen werkgevers werknemers met een vast én flexibel contract in dienst houden en doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor 3 maanden aangevraagd worden, met de mogelijkheid tot verlenging met nog eens 3 maanden.

Meer informatie

Maak op tijd melding

30-03-2020

Doordat het land min of meer op "slot" zit, zijn er wellicht afspraken met verzekeraars die u nu niet kan nakomen. U kunt daarbij denken aan het aanleveren van beveiligingscertificaten, taxatierapporten, aanvraagformulieren etc. Mocht het voor u niet helemaal duidelijk zijn wat er op dit moment van u wordt verwacht neem dan contact met ons op. Vanzelfsprekend bewaken wij uw dossier ook. Wij zijn continu met de verzekeraars in gesprek om te komen tot (tijdelijke) passende oplossingen voor vragen en behoeftes die momenteel spelen in de markt.

Meer informatie

Corona maatregelen

16-03-2020

Het zijn uitzonderlijke tijden. Minister-president Mark Rutte heeft maandagavond Nederland toegesproken over de coronacrisis. In zijn toespraak sprak hij van ongekende maatregelen in vredestijd. De premier beloofde ondernemers dat het kabinet zal doen wat nodig is om hen te steunen. Ook riep hij alle 17 miljoen Nederlanders op om elkaar te letten.

Klik op onderstaande link voor de maatregelen die onze organisatie genomen heeft.

Meer informatie

RI&E volstrekt normaal

04-03-2020

"Voor elk bedrijf moet het belang van een RI&E volstrekt normaal zijn. Wie dit als bedrijf niet serieus neemt en ons geen RI&E kan tonen, krijgt een boete.” Aldus de Inspectie SZW. De Inspectie SZW gaat dit jaar stevig inzetten op meer voorlichting en handhaving, vooral daar waar de risico’s zitten. Dit omdat steeds meer werknemers slachtoffer worden van een arbeidsongeval.

Meer informatie

Verhoogd inbraakrisico

24-02-2020

In de grote carnavalssteden neemt het aantal inbraken in het feestweekend gemiddeld met 72 procent toe ten opzichte van de dagen voor carnaval. Uitschieters zijn volgens de InbraakBarometer Maastricht (Mestreech) en Breda (Kielegat). Het carnavalsweekend is traditioneel in trek bij inbrekers. Het aantal inbraken ligt in die periode gemiddeld 22 procent hoger dan in de week voor carnaval. In de grootste carnavalssteden is er zelfs een verhoogd risico van 72 procent.

Meer informatie

Meer vermogen

19-11-2019

Het doorsneevermogen van Nederlandse huishoudens is in 2018 opnieuw flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De toename met 10.000 euro naar 38.400 euro kwam vooral door de stijging van de waarde van woningen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De vermogens zijn nog niet op het niveau van 2008. Toen hadden huishoudens in doorsnee ruim meer dan 40.000 euro aan vermogen. Daarbij worden door het CBS ook schulden meegewogen, voor zover die zichtbaar zijn.

Meer informatie

Premie verhogen mag

12-11-2019

Centraal Beheer mocht de premie van de woonhuisverzekering verhogen van 30,13 euro naar 44,90 euro, oordeelt Kifid. Het eenzijdig wijzigen van voorwaarden en premies door verzekeraars op de verlengingsdatum van de verzekering is een met regelmaat terugkerende klacht van consumenten. De Geschillencommissie concludeert in de maandag gepubliceerde uitspraak maar weer eens dat de verzekeraar de verzekeringsvoorwaarden op de verlengingsdatum mag aanpassen als hij daar een reden voor heeft.

Meer informatie

Betaal uw premie op tijd

05-04-2019

Verzekeraars trekken de lijntjes strak als het gaat over het betalen van uw premie. Betaalt u de premie niet op tijd dan heeft dat gevolgen voor uw dekking. Verzekeraars verwachten namelijk dat de betalingsprocedure naadloos aansluit op de bepalingen in de verzekeringsvoorwaarden. In dit artikel leest u wat dat voor u betekent.  

Meer informatie

Bestemmingswijziging

01-04-2019

Door het verzuim om een bestemmingswijziging aan de verzekeraar(s) te melden, is alle recht op schadevergoeding vervallen. Tot dat oordeel komt de Rechtbank Rotterdam. De zaak betreft een pand dat op 27 mei 2017 verloren ging door brand. De eiseres verwierf het pand in 1992 en verbouwde het tot hotel. Per 10 november 2010 werd het gebouw verhuurd aan Max Bögl, een Duits aannemersbedrijf dat betrokken was bij de Noord-Zuidlijn in Amsterdam en slaapplaatsen nodig had voor zijn werklieden.

Meer informatie

Winterstop of zomertijd?

01-04-2019

Wanneer u uw motor of oldtimer niet gebruikt in de winter dan hoeft u deze niet het hele jaar door te verzekeren tegen alle risico's. De premie van uw verzekering is berekend op basis van de periode waarin u daadwerkelijk rijdt. De winterstopperiode geldt van 1 december tot 1 maart. Wanneer u voor de Winterstop kiest dan is uw motor of oldtimer in die periode niet verzekerd.

Meer informatie

Brandveiligheid

01-04-2019

Brand is een veelvoorkomende oorzaak van schade aan bedrijfspanden. Een foutieve aanleg van de elektrische installatie of slecht onderhoud is hier vaak de oorzaak van. Door middel van een clausule op de verzekeringspolis, verplichten verzekeraars klanten met grotere risico’s op dit gebied hun elektrische installatie regelmatig te laten onderhouden.

Meer informatie

Overlijdensrisicoverzekering

01-04-2019

Door wijzigingen van het klimaat, de toename van dure gevoelige goederen (zoals smartphones) en de stijging van reparatiekosten, zien we dat de premie van bijvoorbeeld woonverzekeringen en autoverzekeringen behoorlijk gestegen is. Dit geldt niet voor de premie van een overlijdensrisicoverzekering.

Meer informatie

Houdbaarheidsdatum valhelm

01-04-2019

Op een helm staat geen houdbaarheidsdatum. Het is daarom niet gek dat veel mensen denken dat een helm oneindig lang meegaat als je er nooit een ongeval mee hebt gehad. Volgens fabrikanten is dit echter niet het geval, zij adviseren om een nieuwe helm te kopen en uw oude helm weg te doen als deze 3 tot 5 jaar oud is.

Meer informatie

75% stijging zorgpremies

03-12-2018

Verzekerden die geen gebruikmaken van hun basiszorgverzekering betalen komend jaar bijna 75% meer dan 13 jaar geleden bij de invoering van het nieuwe zorgstelsel. Mensen die hun volledige verplichte eigen risico nodig hebben, zijn 68% meer kwijt dan in 2006. Komend jaar stijgen de premies voor basisverzekeringen met alleen het verplicht eigen risico met gemiddeld 5,6%.

Meer informatie

Ouderwets detectivewerk

18-05-2018

Hoe stel je vast of een kunstwerk echt van de hand van een groot kunstenaar is? Natuurlijk moeten de materialen kloppen en moet ook de ‘hand’ van de meester te herkennen zijn. Maar hoe bewijs je onomstotelijk dat het werk authentiek is? Met ‘ouderwets’ detectivewerk, zo blijkt uit het verhaal van senior onderzoeker Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum.

Meer informatie

Voordeurslot niet veilig

11-05-2018

Meer dan de helft (56,1 procent) van de voordeuren in Nederland zijn onvoldoende beveiligd tegen inbraak. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Nationale Inbraakpreventie Weken. Inbrekers breken binnen een minuut dit soort sloten open. Voor het steviger beslag zonder goede beveiliging gebruiken criminelen het zogeheten cilindertrekken. Het kost niet meer dan twee tot drie minuten tijd om zo’n slot open te breken.

Meer informatie

Het zal u maar gebeuren

01-04-2018

Niets vermoedend opent u 's morgens uw mail. In uw inbox staat een mail van iemand die uw klantgegevens heeft gestolen. U wordt geacht binnen 30 minuten te reageren en een vergoeding te betalen. Als u dat niet doet, worden uw klant gegevens op het darkweb geplaatst. Onzin? Was het maar waar. Dit soort bedreigingen en afpersingen zijn helaas aan de orde van de dag.  

Meer informatie

Robotisering een bedreiging?

01-04-2018

Ruim 40 procent van de Nederlanders ziet robotisering als een serieuze bedreiging van hun functie. Zij denken dat robots hen (gedeeltelijk) gaan vervangen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek van Tentoo onder bijna 1.500 Nederlanders.58 procent van de Nederlanders geeft aan liever persoonlijk contact te hebben dan een snelle en correcte dienstverlening.

Meer informatie

Overgangsregeling oldtimer

01-04-2018

Als u gebruikmaakt van de overgangsregeling Oldtimer voor de motorrijtuigenbelasting, mag u de oldtimer tussen 1 december en 1 maart niet gebruiken. In deze periode kunt u de verzekering niet schorsen of tijdelijk stopzetten. Loopt de verzekering al langer dan 1 jaar, dan kunt u de verzekering beëindigen. Maar dan is er ook geen dekking voor diefstal of brand.

Meer informatie

Brandveiligheid

26-02-2018

De brandveiligheid van seniorencomplexen kan flink worden verbeterd. In de aanloop naar het algemeen overleg Bouwregelgeving en energiebesparing, donderdagmiddag in de Tweede Kamer, heeft het Verbond van Verzekeraars adviezen aangedragen. 

Meer informatie

Tevreden over financiën

16-02-2018

73 procent van de mannen in Nederland zegt tevreden te zijn over hoe zijn partner met geld omgaat. Van de vrouwen is 67 procent hierover tevreden en vindt 9 procent dat haar partner slecht met geld omgaat. Van de stellen is 40 procent het over geldzaken niet altijd met elkaar eens. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) ziet dat vrouwen bewuster met geld omgaan dan mannen.

Meer informatie

NIEUWE App!

01-10-2017

Graag informeren wij u over de Zekerheden app! De Zekerheden app biedt u altijd en overal inzicht in uw verzekeringsgegevens. Met de app kunt u uw polissen inzien, heeft u altijd de beschikking over uw groene kaart en kunt u schades eenvoudig melden. De Zekerheden app komt in de plaats van de bestaande Dyckhaven app en biedt tal van functionaliteiten.

Meer informatie

Onafhankelijk Schadeherstel

01-10-2017

De Stichting Onafhankelijk Schadeherstel zet zich in voor autoschadeherstelbedrijven welke geen samenwerkingsverbanden met verzekeraars hebben, en waarbij integriteit, kwaliteit en lokale betrokkenheid op een hoog niveau staan. Door te werken volgens een aantal duidelijke richtlijnen wil de stichting benadrukken dat de aangesloten onafhankelijke schadebedrijven een aantrekkelijk alternatief zijn voor bij verzekeraars aangesloten schadeherstelbedrijven, voor de consument, maar ook voor de verzekeraar en tussenpersoon.

Meer informatie

Schorsen van uw auto

01-10-2017

Mocht u van plan zijn om uw auto of motorfiets voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u de WA-verzekering, de motorrijtuigenbelasting en de verplichte APK tijdelijk stopzetten. Het schorsen van uw auto is eenvoudig te doen maar er gelden wel regels. Want wanneer het kenteken van de auto niet is geschorst krijgt u gewoon een boete voor het niet naleven van de verplichtingen

Meer informatie

Wijzigingen APK?

01-10-2017

U kent vast het moment dat de brief van het RDW weer op de mat valt. De jaarlijkse APK (Algemene Periodieke Keuring) komt er weer aan! Een vervelend moment? Of juist fijn dat uw auto weer een check krijgt? De regels van deze APK gaan wellicht in 2018 veranderen.  De gemiddelde leeftijd van het Nederlands wagenpark wordt steeds ouder.

Meer informatie

Winterbanden

01-10-2017

Nog heel even en de winterse toestanden beginnen weer. In Nederland is het rijden op winterbanden nuttig maar (nog) niet verplicht. Maar bij winterse omstandigheden is het gebruik van banden met wintereigenschappen in bijvoorbeeld Duitsland verplicht

Meer informatie

Misvatting SVI

01-10-2017

Het is een misvatting dat een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) alleen voor de passagiers is. In reacties op het bespreken van deze verzekeringsvorm wordt vaak gemeld dat de bestuurder altijd alleen in de auto zit en deze geen passagiers meeneemt.

Meer informatie

Bonus of malus

01-10-2017

Aan de voordeur lijkt het afsluiten van een autoverzekering zo makkelijk. U vult wat variabelen in, de computer begint te rekenen en binnen enkele seconden heeft u het aanbod in de mail staan. U bent verrast door het gemak, de presentatie en vaak ook nog eens door de lage premie. Maar is goedkoop duurkoop of klopt het echt allemaal?

Meer informatie

Pakketverzekering

01-10-2017

Kent u het unieke verzekeringspakket van Dyckhaven Verzekeringen al? De laatste jaren is het verzekeringspakket steeds populairder geworden. Dit is niet vreemd aangezien de premieopslag en administratieve kosten bij een pakketverzekering maar 1 keer worden doorberekend. Daarnaast zijn er geen overlappingen, krijgt u maar 1 nota thuisgestuurd en voor alle verzekeringen heeft u 1 aanspreekpunt. Ook kunt u het paket eenvoudig bekijken in onze Zekerheden app.

Meer informatie

Zorgverzekering 2018

19-09-2017

De zorgverzekering 2018 zal weer veranderen. Niet alleen de premie stijgt, ook de dekkingen en voorwaarden uit de basisverzekering worden aangepast. Tijdens Prinsjesdag werden vandaag de belangrijkste wijzigingen bekend gemaakt. De  zorgverzekeraars hebben bijna twee maanden de tijd om hun premies bekend te maken. Vanaf half november 2017 kunt u overstappen van zorgverzekering.

Meer informatie

Nationale Nederlanden draagt deel portefeuille over aan Dyckhaven Verzekeringen

06-09-2016

Per 1 december 2016 draagt Nationale Nederlanden een deel van haar portefeuille over aan Dyckhaven Verzekeringen.

Nationale Nederlanden vindt het belangrijk dat haar klanten nu én in de toekomst goed verzekerd zijn. Een adviseur kan daarbij helpen. Voor de verzekeringen die overgedragen worden heeft u bij Nationale Nederlanden geen adviseur meer. Daarom draagt Nationale Nederlanden het beheer van deze verzekeringen over aan Dyckhaven Verzekeringen.

Indien uw verzekering overgedragen wordt, ontvangt u van Nationale Nederlanden een brief met alle informatie.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-7654045 of per mail via info@dyckhaven.nl.

Meer informatie

Dyckhaven - Pettelaarpark 110 5216 PS 's-Hertogenbosch  - info@dyckhaven.nl

Dyckhaven is onderdeel van Summa Groep